Menu Zavřít

Zprávy týdne

3. 5. 2002
Autor: Euro.cz

IT

Taxi přes web
Možnost objednat si přistavení taxi přes internet mají návštěvníci stránek http://taxi.quick.cz. V objednávkovém formuláři je možné zvolit různá kritéria, například maximální cenu za kilometr, značku a vybavení vozu nebo jazykové znalosti řidiče. V systému je zaregistrováno 680 taxislužeb z celé České republiky.

Zisk, ale menší
O jedenáct procent na 1,208 miliard eur poklesl v prvním čtvrtletí provozní zisk společnosti Nokia. Čisté prodeje spadly z osmi na sedm miliard eur, nejmenší pokles vykázaly mobilní telefony, prodalo se jich za téměř pět a půl miliardy eur.

Maso on-line
Klienti nakupující v síti hypermarketů Globus si nyní mohou objednávat maso a uzeniny prostřednictvím internetu. Zákazník na stránkách firmy vyplní objednávku na minimálně dva kilogramy masných výrobků a následně si zboží v domluvenou dobu vyzvedne.

Šťavnatý poklad
Nejnavštěvovanější wapovou stránkou ve dvouleté historii portálu Juice se stala hra Lovci pokladů. Denní počet shlédnutých stránek překročil hranici 186 tisíc.

Kostka na hraní
Videoherní konzole GameCube společnosti Nintendo minulý pátek vstoupila na český trh. Je konkurencí pro přístroj firmy Sony Playstation 2, a to především díky svojí ceně - je totiž o třetinu levnější. Datum české premiéry třetí z konzolí na trhu, Xboxu od Microsoftu, zatím nebylo stanoveno.

Těsná čísla pro fúzi
Pouze 50,95 procenta akcionářů Hewlett-Packard hlasovalo pro spojení jejich společnosti s konkurenčním Compaq Computer. Z celkového počtu 1,645 miliardy akcií se 1,17 procenta podílníků zdrželo hlasování.

MMF24

Z jedné burzy na druhou
Čistého obratu 834 milionů dolarů (nárůst o dvanáct procent) dosáhla v loňském roce společnost Network Asociates poskytující řešení pro elektronické obchodování. Hospodaření firmy skončilo 99milionovou ztrátou.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).