Menu Zavřít

Zprávy týdne

25. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Průmysl

Česká Kalifornie
Provozovatel přenosové soustavy, akciová společnost ČEPS, minulý týden opakovaně upozornil, že Česku hrozí výpadek elektrického proudu. Společnost se od letoška po otevření trhu nemůže spolehnout na dodávky podpůrných služeb a pro krytí zvýšeného odběru nemá dostatečnou rezervu. Aby zajistila plynulé zásobování elektřinou, vyhlásila už 15. dubna regulační stupeň jedna.

Čtyři tisíce leváků
Hitem nových výrobků České zbrojovky má být v budoucnu pistole CZ 85 D Compact. Firma ji představila minulý týden jako verzi zbraně dodávané Policii ČR, která je upravená pro obouruční ovládání. „Je určena především pro použití levorukými policisty,“ uvádí mluvčí zbrojovky. Policie má o tyto zbraně zájem a předpokládá, že jich koupí až čtyři tisíce kusů.

EBF24

Fúzované pivo
Akcionáři pivovaru Starobrno definitivně posvětili fúzi se znojemským Hostanem. Firmy mají na tuzemském trhu dohromady pětiprocentní podíl, na Jižní Moravě však prodávají každé čtvrté pivo. Obě patří pod rakouský koncern BBAG, celkem zaměstnávají 417 lidí a na spojení se dohodly již vloni na podzim.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).