Menu Zavřít

Zprávy týdne

4. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Obchod & služby

Výstaviště ve ztrátě
Společnost Výstaviště České Budějovice si udržela loni z hlediska celkové výstavní plochy a počtu návštěvníků druhé místo mezi českými veletržními správami. Na rozdíl od předchozích let však vykázala ztrátu 277 tisíc korun. Firmu letos čeká certifikace systému řízení jakosti podle normy ISO 9001 a užší spolupráce s rakouskými výstavnickými firmami z Welsu a Riedu.

Galaktická náhrada
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání povolila společnosti RTV Galaxie vysílat vlastní náhradní program ve shodné programové skladbě, a to do doby, než soud pravomocně rozhodne o odnětí její licence. Nejdéle však bude moci tento program vysílat do 31. srpna letošního roku.

Svobodka pro Kavkaz
Pražské Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL) zahájilo ve středu 3. dubna kavkazské dvouhodinové vysílání v čečenštině, avarštině, čerkesštině a v ruštině. Doplňující ruské vysílání je pouze několikaminutové. Moskva údajně pohrozila uzavřením pobočky rádia v Rusku, k vysílání z Prahy se zatím oficiálně nevyjádřila.

Spor o karty
Provozovatelé kartových sítí MasterCard a Visa USA požádali americký Nejvyšší soud, aby přehodnotil dřívější rozhodnutí, podle něhož mají být součástí antimonopolního řízení proti oběma společnostem i žaloby čtyř milionů maloobchodníků. Ti žádají odškodné až 100 miliard dolarů a tvrdí, že s kartami jsou spojeny vyšší transakční náklady než u karet jiných vydavatelů, kde je třeba při nákupu zadávat kód PIN. Maloobchodníci prý vycházejí z chybných ekonomických teorií.

CIF24

Atraktivní britský internet
Navzdory loňskému útlumu reklamního trhu ve Velké Británii o 3,4 procenta se podle analytiků Forrester Research výdaje do internetu zvýšily o 28 procent na 174 milionů dolarů. Nejvíce peněz investovaly finanční instituce, které zvýšily své nákupy on-line reklamy o 59 procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).