Menu Zavřít

Zprávy týdne

28. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Informační technologie

Double internetové reklamy
Obrat internetové reklamy vzrostl loni v České republice meziročně o sto procent na 240 milionů korun. Tento odhad, do nějž nejsou započítané příjmy z reklamních barterů, zveřejnila Sekce vydavatelů internetových titulů. Pro letošek předpovídá růst o dalších čtyřicet procent na 330 milionů korun.

UPC Internet do Brna
Největší tuzemský provozovatel kabelových sítí společnost UPC ČR hodlá rozšířit svoji nabídku vysokorychlostního přístupu na internet po kabelové televizi i do Brna. Zatím tuto službu nabízela pouze v určitých částech Prahy.

Kirchův pech
Koncern mediálního magnáta Lea Kircha, který se nyní potýká s obrovskými finančními problémy (bankám celkem dluží 6,5 miliardy eur, které nezvládá splácet), zasáhla další rána. Nedaří se mu prodat vysílací práva na závody formule 1.

Bezpečnost po Česku
Česká společnost Corpus Solutions zvítězila ve výběrovém řízení na dodavatele řešení bezpečnosti přístupu k centrálním informačním systémům ve společnosti IPS Skanska.

Zlevnění ADSL v Británii
Dominantní britská telekomunikační společnost British Telecom oznámila snížení velkoobchodní ceny širokopásmového připojení k internetu ADSL z 25 liber (1300 Kč) na 14,75 libry (767 Kč) od dubna. Cena pro domácnosti by tak mohla klesnout pod 30 liber. V ČR je zatím ADSL ve zkušebním provozu a Český Telecom své plánované ceny ještě nezveřejnil.

KL24

Starosty volí esemesky
Volit prostřednictvím mobilních telefonů a internetu budou moci Britové v některých hrabstvích při letošních obecních volbách. Britská vláda hledá prostředky, jak povzbudit občany k větší volební účasti. V případě úspěchu tohoto experimentu by Britové mohli pomocí esemesek a e-mailů volit i v příštích parlamentních volbách.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).