Menu Zavřít

Zprávy týdne

31. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Stavět se bude u metra
Pražský magistrát už vytipoval čtyři místa, kde by mohl postavit novou administrativní budovu pro svých více než 1900 zaměstnanců. Všechny lokality leží na trasách metra. Budova by měla mít alespoň patnáct tisíc metrů čtverečních užitné plochy. Zaplacena bude z výnosů z prodeje některých administrativních budov, které město nepotřebuje.

Záchranný plán
Vedení likvidované společnosti Mera Czech, která v několika českých a moravských městech rozestavěla bytové domy a před jejich dokončením vstoupila do likvidace, vypracovala plán, jak dostavět přibližně 350 bytů. Budoucí obyvatelé by proto neměli přijít o žádný ze slíbených bytů. Společnost Mera Czech postavila od roku 1998 v České republice asi tisíc bytů a na další tři tisíce měla připraveny projekty.

EBF24

Volné byty
Z předběžných výsledků loňského sčítání lidu, bytů a domů statistici odhadovali, že počet neobydlených bytů a domů přesahuje 540 tisíc. Množství skutečně volných bytů je však minimálně o dvě třetiny nižší. Více než polovina z kategorie neobydlených je totiž obývána přechodně nebo slouží k rekreaci, dalších dvanáct procent jsou byty neobyvatelné.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).