Menu Zavřít

ZPRÁVY TÝDNE

17. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Od února procento
Ministerstvo pro místní rozvoj oznámilo, že úrokové sazby loni poklesly pod osm procent, a státní podpora hypoték poskytovaná na pořízení nového bytu tak od února bude jedno procento místo stávajících dvou. Banky však přesto nepředpokládají, že by zájem o hypotéky v letošním roce klesl. Pro vývoj zájmu může být pozitivní i očekávaná nová forma státní podpory na pořízení starší nemovitosti a pro mladé do 36 let.

Byty na Jižním Městě
Praha zamýšlí postavit s firmou P+T a družstvem Kulatý Chodovec přes čtyři sta nájemních bytů v Praze 11. Jejich obyvatele by mělo vybírat město. Nájemné bude stanoveno podle výše investice, která má i s infrastrukturou činit přibližně 750 milionů korun.

MMF24

Rozestavěný sever
Počet zahájených bytů v Ústeckém kraji v prvních devíti měsících loňského roku vzrostl o více než 22 procent na 1313, a zaujal tak první místo mezi kraji v České republice. Sever Čech vede také v růstu počtu rozestavěných bytů. Zaostal však v množství dokončených bytů, kterých bylo 725 a po Karlovarském a Libereckém kraji je to nejméně.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).