Menu Zavřít

Zprávy týdne

7. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Technologie

AOL brána hackerům
Americká mediální a internetová společnost AOL Time Warner přiznala minulý týden softwarovou chybu svého programu pro zasílání zpráv Instant Messenger, která umožňuje ovládnutí a zneužití počítače hackery. Problém se týká uživatelů, kteří Instant Messenger používají v systému operačního systému Windows. Mluvčí firmy AOL Anderw Weinstein uvedl, že potíž již identifikovali a ochranné opatření bude instalováno během pár dnů.

Rozpočty porostou
Rozpočty na informační technologie v letošním roce podle průzkumu investiční banky Merrill Lynch porostou o 2,7 procenta. Ve výzkumu odpovídalo 110 manažerů zodpovědných za informační technologie z USA a Evropy.

Textové žně
Mraky krátkých textových zpráv, které rozesílali na Štědrý den a na Silvestra majitelé mobilních telefonů, přinesly žně mobilním operátorům. Během dvou dnů bylo v České republice doručeno 57 milionů esemesek!

Marže Logiky
Světový dodavatel softwarových řešení, firma Logica ohlásila ke konci roku 2001 zpomalení nárůstu obratu, ale zároveň výrazný růst marže.

Cleverlance v Komerční bance
Dodavatel internetového řešení, firma Cleverlance uzavřela smlouvu s Komerční bankou, v rámci níž se bude podílet na vývoji produktů internetového bankovnictví Mojebanka, Profibanka a dalších. Celý projekt je založen na aplikačním serveru firmy Sun iPlanet Application Server a databázovém serveru Oracle.

CIF24

Dohoda TELE2 a VIAG
Poskytovatel alternativních telekomunikačních služeb TELE2 a společnost VIAG Interkom podepsaly v Mnichově dohodu, která dovoluje TELE2 používat bezdrátovou síť společnosti Interkom jako komunikační rozhraní pro zákazníky pevných linek firmy TELE2.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).