Menu Zavřít

ZPRÁVY TÝDNE

7. 12. 2001
Autor: Euro.cz

Zahraniční firmy

Víra hory přenáší
Příští rok má dojít k oživení trhu s mobilními telefony. Tvrdí to společnost Nokia, která očekává pro rok 2002 nárůst tržeb o patnáct procent. Objem světového trhu s mobilními službami se má v několika letech více než zdvojnásobit.

Maďarská krabička
Herní konzole Xbox od společnosti Microsoft se bude pro evropský trh vyrábět v maďarském městě Sárvár. Výrobu zajišťuje místní závod firmy Flextronics, který je prvním producentem herních konzolí v Evropě. Každou minutu se vyrobí dva přístroje, což by mělo zajistit, že tržní poptávka bude uspokojena.

Terorizovaná pojišťovna
Těžká ztráta německé zajišťovny Munich Re za třetí čtvrtletí nikoho nepřekvapila. Pro příští rok však společnost očekává výrazný nárůst zisku, protože na základě událostí v USA došlo k celosvětovému nárůstu poplatků za pojištění a zajištění.

Gutenberg ví svoje
Idea, že jednou si budeme číst knihy pouze v elektronické podobě, se asi neuskuteční. Americká společnost AOL oznámila, že ukončí své aktivity v oblasti elektronických knih, protože jsou příliš nákladné a málo ziskové.

Jenom v Oslu
Mobilní síť třetí generace byla spuštěna norskou společností Telenor Mobil. Zatím si však „nové generace“ užijí pouze obyvatelé centra norského hlavního města.

Tři a dost
Americká automobilka Ford minulý týden oznámila, že v posledním čtvrtletí pravděpodobně vykáže ztrátu okolo 900 milionů dolarů. Jelikož jde již o třetí ztrátu v řadě, společnost intenzivně pracuje na restrukturalizačním plánu, který má přinést drastické snížení nákladů.

MMF24

Všichni se bojí
Ani listopad nepřinesl změnu v poptávce po letecké dopravě. British Airways oznámily, že minulý měsíc použilo jejich služby o 17,8 procenta méně klientů (v meziročním srovnání).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).