Menu Zavřít

Zprávy týdne

6. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Pražský sraz developerů
V Praze se v době od 18. do 20 září bude konat konference CEDEM (Central European Development and Emerging Markets). Jde o setkání developerů a investorů z oblasti nemovitostí ve střední Evropě. Zahájí ho architektka Eva Jiřičná, jíž byl za přínos v navrhování interiérů udělen titul nositele řádu britského impéria. Jiřičná působí od roku 1968 v Londýně.

Noví nájemníci
Společnost Raiffeisen Property Invest, developer Airport Logistics Park, pronajala již více než 80 procent plochy projektu s celkovou rozlohou 55 tisíc metrů čtverečních. Posledními nájemci se staly firmy ESA a Maurice Ward. ESA je čtvrtou největší logistickou a přepravní firmou v České republice. Maurice Ward je součástí irské skupiny se specializací na poskytování logistických a přepravních služeb zejména pro hi-tech sektor.

CIF24

I přes protesty Dánská rejdařská společnost Maersk chce postavit na zelené louce v Lysé nad Labem logistické a přepravní centrum, a to i přes protesty místních obyvatel. Středisko by poskytlo asi sto nových pracovních míst a sloužilo by jako hlavní přepravní centrum pro železniční dopravu mezi střední a západní Evropou.

Americký rekord
Díky nízkým hypotečním úrokům vzrostl prodej rodinných domků v USA v červenci na rekordních 1,017 miliönu v porovnání s očekávanými 976 tisíci. Trh bydlení v USA loni i za ekonomické recese rostl a držel tak celou ekonomiku nad vodou. Jednou z příčin růstu je, že spotřebitelé investují své peníze místo do klesajících akcií raději do nemovitostí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).