Menu Zavřít

Zprávy týdne

3. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Technologie

Premiérový kvartál
První společné finanční výsledky vykázaly nedávno fúzující společnosti Hewlett-Packard (HP) a Compaq. Nové HP, jak bývá firma nazývána, měly za čtvrtletí od května do července 2002 tržby 16,5 miliardy dolarů, což je o devět procent méně než v předchozím kvartále utržily obě firmy samostatně.

Ememeska za deset
Mobilní operátoři Eurotel a T-Mobile minulý týden oficiálně spustili provoz MMS zpráv. Ceny za odeslání „ememesky“ jsou u obou operátorů takřka shodné, za poslání fotografie, zvuku nebo animace zákazníci zaplatí deset korun. Prozatím nedošlo k dohodě o výši propojovacích poplatků, přímé posílání funguje jen v rámci jednotlivých sítí.

Voda za půl miliardy
Generální ředitel telekomunikační společnosti Aliatel Jiří Hubka týdeníku EURO sdělil, že záplavami byl „napaden“ firemní majetek v karlínské centrále za 400 až 500 milionů korun. Největší škody byly způsobeny ve skladu techniky. Část však lze zachránit. Konečnou účetní ztrátu tak nyní odhaduje na zhruba 200 milionů. Firma je pojištěna.

WT100

Internetová jazykovka
Ke konci srpna bylo zaregistrováno na webových stránkách jazykové školy www.anglictina.com více než 30 tisíc uživatelů. Tím se stala největší jazykovou školou v Česku a ve střední Evropě. Nejvyužívanější jsou bezplatné e-mailové lekce, zájem však stoupá o placenou on-line výuku.

Konzole zlevňují
Microsoft a Sony se rozhodly snížit ceny svých videoherních konzolí v Evropě. PlayStation 2 zlevní v průměru 17 procent na 249 až 259 eur, Xbox od Microsoftu se místo za dosavdních necelých 300 bude prodávat za 249 eur.

  • Našli jste v článku chybu?