Menu Zavřít

Zprávy týdne

16. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Technologie

Domácí IT akvizice
Společnost CCA Group koupila českou firmu Expert & Partner engineering, jejímž dosavadním vlastníkem byl fond rizikového kapitálu CDEF. Smlouva byla podepsána 30. července a cena nebyla zveřejněna. Expert & Partner engineering se zabývá budováním komunikačních infrastruktur a systémovou integrací. CCA Group, která vznikla v roce 1991 a mezi jejíž klienty patří ministerstvo spravedlnosti, Škoda Jaderné strojírenství, Státní správa hmotných rezerv a Plzeňská teplárenská, je dodavatelem komplexních řešení informačních systémů.

Informačně skoupý Microsoft
Růst obratu o 19 procent a více než 1,3 milionu prodaných licencí (to je o 34 procent víc než loni) jsou jedinými výsledky, které zveřejnila česká pobočka společnosti Microsoft za fiskální rok končící letošním 30. červnem. Nejrůstovějším segmentem se podle marketingové ředitelky Veroniky Přikrylové stala oblast serverů.

Kerio s antivirem McAfee
Poskytovatel bezpečnostního software pro malé a střední sítě Kerio Technologies, vzniklý z týmu vývojářů plzeňské firmy Tiny Software, začal do svého produktu pro správu a ochranu e-mailové komunikace integrovat antivirovou technologii McAfee.

MMF24

Montování počítačů v Čechách
Společnost FIC CZ, která v České republice sestavuje počítače pro přední světové značky (například Compaq), oznámila, že v letošním roce očekává tržby ve výši patnáct miliard Kč (to je stoprocentní nárůst oproti loňskému roku). FIC CZ je dceřinou společností tchajwanského koncernu First International Computer s tržbami přesahujícími 2,5 miliardy dolarů ročně.

Přenositelnost mobilních čísel
Němci budou moci od listopadu měnit své mobilní operátory a ponechat si přitom stávající telefonní číslo na svůj přenosný telefon. Tato změna regulačních pravidel by měla velmi pomoci dvěma malým operátorům (mmO2 a E-Plus), neboť udržení telefonního číslo bývá hlavním důvodem loajality klientů k prvnímu vybranému operátorovi.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).