Menu Zavřít

Zprávy týdne

25. 7. 2002
Autor: Euro.cz

IT

Golf na drátě
Alternativní operátor Contactel a společnost CT-Group uvedli do provozu nové call centrum pro golfisty. Hráči i ostatní zájemci mohou na telefonním čísle 0900/144653 získat informace o hřištích či turnajích, rezervovat si hrací čas, ověřit si svůj aktuální handicap nebo se přihlásit do turnaje.

Třináct centů zisku
Společnost Unisys, dodávající řešení pro elektronické podnikání, dosáhla ve druhém čtvrtletí letošního roku tržeb ve výši 1,36 miliardy dolarů. Čistý zisk činil 42,2 milionu dolarů, což odpovídá třinácti centům na akcii.

Telefone, zaplať!
Čtyři nové typy mobilních telefonů Nokia umožňují snadnější nakupování prostřednictvím služby WAP. Služba s názvem Peněženka je heslem chráněná oblast v mobilním telefonu, která obsahuje informace o kreditní kartě majitele telefonu. Pokud zákazník nakupuje přes WAP, přenese údaje z virtuální platební karty přímo do formuláře.

Programátoři útočí
Softwarová společnost Borland oznámila uvedení nového produktu Borland Kylix 3 umožňujícího rychlý vývoj aplikací v jazycích C++. Firma zároveň uvedla produkt Borland Delphi pro tvorbu databázových a webových aplikací pro operační systém Linux.

CIF24

Dva roky bez dividend
Společnosti Cmobil a České radiokomunikace doplnily akcionářskou smlouvu firmy RadioMobil a odsouhlasily režim budoucího vyplácení dividend. Shodly se na tom, že pokud to finanční aktiva RadioMobilu dovolí, na dividendách si rozdělí 85 procent čistého zisku z předchozího období. Zároveň oznámily, že nejméně po dobu následujících dvou let není očekávána výplata dividend.

Odložený Telecom
Vláda z rozhodnutí premiéra Vladimíra Špidly nakonec minulý týden vůbec nejednala o prodeji 51 procent Českého Telecomu. V dalších dnech bude muset posoudit, zda je prodej ještě účelný. Dva účastníci finále soutěže (skupina Deutsche Bank a uskupení kolem CVS Capital Partners) nezvýšili své finanční nabídky, jak kabinet požadoval.

  • Našli jste v článku chybu?