Menu Zavřít

Zprávy týdne

14. 6. 2002
Autor: Euro.cz

Autoprůmysl

Kulhánek pokračuje Předseda představenstva Škody Auto Vratislav Kulhánek má jisté další čtyři roky v čele automobilky. Rozhodla o tom na čtvrtečním zasedání dozorčí rada podniku. Kulhánek setrvá v křesle minimálně do 15. dubna 2006. Jeden člen představenstva ale bude muset na konci letošního července vrcholný orgán opustit. Jde o Klause Wulfa, který je odpovědný za oblast ekonomie. Jeho funkci s platností od 1. srpna 2002 do 31. července 2005 převezme jako nový člen představenstva Škoda Auto Winfried Vahland, který byl dosud viceprezidentem Volkswagenu Brazílie odpovědným za finance. Členu představenstva odpovědnému za výrobu a logistiku Karlu-Günteru Büschingovi byla prodlužena smlouva do 31. prosince 2003. Ke Škodě Auto se váže ještě jedna událost z minulého týdne - společnost zahájila zkušební montáž modelové řady Fabia v ukrajinském závodě v Solomonovu nedaleko Užhorodu.

CIF24

Volvo do Průhonic
Společnost Volvo Auto Czech otevřela v Průhonicích u Prahy nové zákaznické centrum. Má nabídnout nadstandardní služby jak zájemcům o koupi nového vozu, tak stávajícím uživatelům vozů značky. Součástí centra je také autorizovaný servis, který zajišťuje společnost Volvo: Auto Kurtz. V budově je též sídlo celé společnosti Volvo Auto Czech.

Toyota s polskými motory
Japonská automobilka Toyota zahájila výrobu v nové motorárně v jihopolském městě Walbrzych. Závod má po plánovaném rozšíření do cílové velikosti produkovat na 250 tisíc motorů a 550 tisíc převodovek ročně. Současná kapacita představuje 250 tisíc převodovek. Celková hodnota investice Toyoty ve Walbrzychu má do roku 2004 dosáhnout 400 milionů eur, přičemž zatím firma vynaložila zhruba jednu čtvrtinu cílové částky. Motorárna vytvoří nová místa bezprostředně pro tisíc obyvatel oblasti. „Otevřením výrobního závodu ve Walbrzychu končí proces
vytváření produkční činnosti koncernu Toyota v Evropě,“ řekl
předseda představenstva Toyoty Motor Corporation Fujio Cho.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).