Menu Zavřít

Zprávy týdne

30. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Pomoc pro Kolín
Vláda souhlasila se státní podporou ve výši 411 milionů korun na výstavbu 400 bytů v Kolíně pro zaměstnance konsorcia Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech. Do čtyř let by zde mělo vzniknout až tisíc nových bytových jednotek.

Zmizel název IPS
Z názvu největší tuzemské stavební společnosti IPS Skanska zmizel název IPS, poté co návrh minulý pátek schválila valná hromada společnosti. Oficiální název společnosti bude nadále Skanska CZ. Majoritním vlastníkem firmy je švédský stavební koncern Skanska.

Japonci v Říčanech
Občanské sdružení Cesty k duchovnu buduje na poli v Říčanech meditační zahradu, navrženou japonskými architekty. Do tří let by zde mělo přibýt informační centrum Východ-Západ s knihovnou, konferenčními a léčebnými prostory.

Počítání po novu
Od prvního července vzroste ve většině okresních měst nájem v městských bytech o čtyři procenta. Ministerstvo financí totiž stanovilo nový cenový výměr, ve kterém se do účtované plochy začnou započítávat také místnosti, které byly dříve počítány za polovinu, například koupelny a komory.

CIF24

Vysočanská brána Na křižovatce u Balabenky postaví společnost Skanska Property kancelářský komplex Vysočanská brána. Terasovitý objekt z oceli a skla má obklopovat stromořadí a park. Celková plocha kanceláří přesáhne deset tisíc metrů čtverečných.

Ustoupili
Firma LIDL ustoupila protestům obyvatelů Rokycan a zmenšila plochu plánovaného supermarketu v Rokycanech tak, aby se vyhnula soukromým pozemkům. Začít stavět by se mělo příští rok na jaře.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).