Menu Zavřít

Zprávy týdne

23. 5. 2002
Autor: Euro.cz

IT

Na východ!
Český alternativní telekomunikační operátor Aliatel rozšířil své působení i na slovenský trh. Nová dceřiná společnost Aliatel Slovakia hodlá nabízet komplexní řešení v oblasti telekomunikačních služeb. Do budoucna firma počítá s rozšířením aktivit na jihovýchod, do Maďarska a Rakouska.

Konkurenti spolu
Společnosti Nokia a Siemens oznámily, že se dohodly na vzájemné spolupráci pro vývoj a implementaci otevřeného softwaru pro mobilní telefony. Záměrem je v celém odvětví prosadit jednotné funkce a vlastnosti všech mobilních terminálů.

CIF24

Telecom bude platit
Český telekomunikační úřad (ČTÚ) rozhodl o nových cenách za propojení k internetu pomocí vytáčeného přístupu. V prvním časovém pásmu je cena za minutu propojení stanovena na 47 haléřů místo dosavadních 34 haléřů. Za připojení ve druhém časovém pásmu Telecom z peněz vybraných od koncového zákazníka pošle alternativním operátorům 17 haléřů za každou minutu.

Webmapa roku
Služba on-line mapy portálu Tiscali byla zvolena nejlepší českou internetovou mapou roku 2001. Soutěž, které se zúčastnili čtyři kandidáti, byla součástí mezinárodní výstavy Svět knihy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).