Menu Zavřít

Zprávy týdne

2. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Finance

Riječka zachráněna
Chorvatská Riječka Banka má konečně jistou budoucnost. Poté, co z ní vycouvala Bayerische Landesbank (EURO 14/2002), vypadala situace poměrně nebezpečně. Spasitelem se stala rakouská Erste Bank, která za 85 procent akcií zaplatí 55 milionů eur a dalších sto milionů investuje do posílení kapitálu banky. Na počátku problémů stála stamilionová ztráta, kterou bance způsobil její hlavní trader Ernesto Nodilo.

Desetinásobek
J&T Banka vykázala za loňský rok zisk ve výši 54,4 milionu korun, což představuje více než desetinásobný nárůst oproti předcházejícímu období. Se svojí bilanční sumou 3,84 miliardy korun patří J&T Banka mezi nejmenší subjekty na českém bankovním trhu.

CIF24

Více pojištění
Nárůst vybraného pojistného zaznamenaly shodně Česká pojišťovna, Kooperativa a Pojišťovna ČS. Poslední zmíněná vybrala dokonce o třetinu více: 1,628 miliardy korun. ČP jako největší subjekt na trhu si stále udržuje své postavení, vybrané pojistné vzrostlo o jedenáct procent s tím, že nejvíce se na tomto výsledku podílelo pojištění motorových vozidel a občanská pojištění. Leasing ztrácí
Členské společnosti Asociace leasingových společností vykázaly v prvním čtvrtletí pokles v objemu leasingu movitých věcí o jedenáct procent. Na pomyslném žebříčku se jako první umístil ŠkoFIN, následovaný firmami CAC Leasing a ČSOB Leasing. Největší objem obchodů představuje leasing osobních a lehkých užitkových vozů.

Burza nese málo
Obchodník s cennými papíry Conseq Finance hospodařil loni se ziskem 16,9 milionu korun při dosažených tržbách ve výši 222,3 miliardy korun. Předloni firma hospodařila se ztrátou 28,8 milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).