Menu Zavřít

Zprávy týdne

4. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Automobilka bez nemovitostí

Italský výrobce automobilů Fiat prodá šest nemovitostí za 240 milionů eur společnostem Morgan Stanley Real Estates Fundes a Pirelli. Důvodem prodeje je snaha o snížení dluhu.

Šance pro investory

Českomoravská hypoteční banka vydá dosud největší emisi hypotečních zástavních listů na českém trhu. Objem dluhopisového programu je stanoven na 30 miliard korun. Banka dosud nerozhodla o výši úroku, roční kupon by se však měl pohybovat kolem 4,5 procenta. Listy jsou určeny jak pro institucionální, tak pro drobné investory. Komise pro cenné papíry dosud podobné programy schválil a pouze České konsolidační agentuře a Evropské investiční bance.

ebf - tip - debata

Olomoucký přírůstek

Dánská developerská společnost TK Development a Carrefour Česká republika zahájily minulý týden výstavbu nového obchodního centra v Olomouci. Bude zahrnovat hypermarket a obchodní galerii s více jak 60 obchody. Centrum by mělo být otevřeno na podzim letošního roku, v současné chvíli je již přes 90 procent plochy nákupní galerie předpronajato.

Dixons u dálnice

Skanska Property představila projekt areálu Skanska Čestlice poblíž komerční zóny u dálnice D1. Obchodní centrum by mělo být otevřeno do letošního září a nabídne zákazníkům především spotřební elektroniku od největšího specializovaného prodejce v Evropě, britské společnosti Dixons.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).