Menu Zavřít

Zprávy týdne

21. 3. 2002
Autor: Euro.cz

Obchod & služby

Už to vzdal
Únava z tahanic s bývalými partnery z akciové firmy TV3 přivedla Martina Kindernaye k rozhodnutí opustit televizní byznys. Minulý týden oznámil prodej své dceřiné firmy Galaxie Sport, která má provozovat stejnojmenný satelitní kanál. Den po Kindernayově rezignaci přidělila vysílací rada nové stanici licenci. Novým vlastníkem je jednatel firmy Jiří Hojgr.

Železný blokuje Šmejce
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání se nebude zabývat převodem podílu Vladimíra Železného ve společnosti CET 21 na MEF Holding. Šéf holdingu Jiří Šmejc tak musí úplné ovládnutí licence televize Nova odložit až do vyřešení soudních sporů, které blokují téměř dvanáctiprocentní Železného podíl.

Zpátky v Afghánistánu
Po patnácti letech se minulý týden vrátila na afghánský trh přepravní společnost DHL Worldwide Express. Prvním českým klientem je nejmenovaná firma z oblasti médií.

Kafkovské Kavky
Na Kavčích horách už vědí, jak budou hospodařit. Rada České televize schválila rámcový rozpočet. Třebaže výnosy budou menší než náklady, televize má skončit s přebytkem 51,8 milionu korun. Rozpočet totiž nepočítá s odpisy majetku. Není ani jisté, zda bude ve veřejnoprávní televize dostatek peněz na mzdové požadavky odborářů hrozících stávkou.

ebf - tip - debata

Májová akvizice. Firma C+C Schaper, patřící do skupiny Metro, převezme v květnu pětadvacet obchodů cash & carry společnosti Spar Handel. Přebírané obchody loni dosáhly obratu kolem 200 milionů eur při šesti stech zaměstnanců. Loňské tržby firmy Schaper byly dvojnásobné.

Britové útočí na Ameriku
Skupina Pearson, vydávající britské Financial Times, ohlásila expanzi do Spojených států. Během pěti let hodlá prodávat za oceánem 250 tisíc výtisků denně oproti dnešním 150 tisícům. Vydavatelství už rozšířilo početní stavy americké redakce, kde bude celkem pracovat kolem sedmdesáti lidí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).