Menu Zavřít

Zprávy týdne

7. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Reality

Nový majitel
Developerská společnost Real Estate Karlín prodala Palác Karlín skupině rakouských investorů. Budova se nachází v Praze 8, která v poslední době přitahuje řadu komerčních nájemců a investorů.

ebf - tip - debata

EBRD má třetinu
Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD) převezme 35procentní podíl rakouské investiční společnosti Investkredit Gruppe a investuje 105 milionů EUR do její dceřiné společnosti středoevropského nemovitostního fondu Europolis Invest. Portfolio Europolis Invest obsahuje šest objektů ve střední a východní Evropě včetně multifunkčního komplexu River City Prague na Rohanském Ostrově a Hadovka Office-Park. Vstup EBRD umožní fondu rozšířit investice v příštích pěti letech na 900 milionů EUR z plánovaných 250 milionů.

Kromě lesů a půdy
K prvnímu lednu 2002 nabyla účinnosti novela devizového zákona, který potažmo umožňuje zahraničním právnickým osobám podnikajícím v ČR kupovat nemovitosti s výjimkou lesů a zemědělské půdy. Dosud mohly nemovitosti v ČR nakupovat bez omezení kromě českých občanů jen fyzické osoby s trvalým pobytem v zemi a právnické osoby se sídlem na českém území.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).