Menu Zavřít

Zprávy týdne - auta

16. 5. 2002
Autor: Euro.cz

Automobilový průmysl

Západní Evropa rostla
Automobilový trh osmnácti zemí západní Evropy zaznamenal v dubnu oživení, když v meziročním srovnání prodej stoupl o 1,1 procenta na 1 301 122 vozů. Za první čtyři měsíce roku se však prodej snížil o 2,8 procenta na 5 192 026 vozidel. Nejvýraznější přírůstek v dubnu vykázala francouzská PSA Peugeot Citroën zvýšením prodeje o 12,5 procenta a německá BMW s růstem o 24,9 procenta.

Unhošť se bojí o zónu
Město Unhošť se obává, že kvůli masivní investici do kolínské průmyslové zóny nezbudou peníze na rozšíření jeho zóny. O investování v ní projevila před časem zájem japonská Furukawa Electric Autoparts Central Europe, která tam hodlá vybudovat závod za deset milionů dolarů(340 milionů korun). Většina finančních prostředků byla totiž přesunuta na financování Kolína. Peníze na podporu zón jsou pro letošek až na výjimky rozděleny,“ řekla mluvčí CzechInvestu Pavlína Bolfová.

EBF24

Svíčky jdou na dračku
Zhruba o 150 milionů na 773,4 milionu korun vzrostly loni výnosy Brisku Tábor, který vyrábí zapalovací a žhavicí svíčky, technickou keramiku a snímače. Tržby společnosti, jejíž akcionáři minulý týden na valné hromadě schválili účetní závěrku za rok 2001, dosáhly v loňském roce 499,2 milionu korun, což představovalo růst o téměř 90 milionů. Provozním hospodářským výsledkem byla ztráta 12,2 milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).