Menu Zavřít

Zprávy týdne - zahraničí

17. 12. 2001
Autor: Euro.cz

Zahraniční firmy

Změna je život
Společnost Acer Communications & Multimedia rozhodla o změně své obchodní firmy na Benq. Toto rozhodnutí má přinést větší odlišení specifických produktů této společnosti od značky Acer, která má výrazné postavení v jiném tržním segmentu IT.

Ropný veterán
Nadnárodní společnost ABB jmenovala nového finančního ředitele, kterým se stal Peter Voser. Nový manažer disponuje bohatými zkušenostmi, dlouhá léta totiž zastával podobnou pozici v ropné společnosti Shell.

Proti všem
Automobilky Nissan a Renault doufají, že jejich společná aliance je ochrání před nepřátelským převzetím ze strany největších společností v oboru. V současnosti probíhá zvyšování křížových podílů mezi oběma společnostmi.

Mistři světa
Továrna na výrobu telefonů společnosti Siemens v Lipsku získala ocenění „Nejlepší závod na sériovou výrobu 2001“. Soutěž, která hodnotí výrobní firmy s nejvyšší výkonností na světě, organizuje týdeník Produktion ve spolupráci s konzultační firmou A. T. Kearney.

Akvizice za šest
Šest miliard eur si chce půjčit německý farmaceutický gigant Bayer pro plánovanou akvizici společnosti Aventis CropScience. Překlenovací úvěr by měli společně poskytnou Deutche Bank, J.P. Morgan a Banc of America Securities.

EBF24

Malibu s koňakem
Seznam zájemců o alkoholický nápoj Malibu se minulý týden rozrostl o francouzskou společnost Rémy Cointreau. Firma již vloni své portfolio rozšířila o nizozemskou společnost Bols, která mimo jiné vyrábí likér Blue Curacao.

Mizíme
Švýcarská společnost Zurich Financial Services musí čelit náhlému odchodu dvou nejvyšších šéfů firmy. Constantine Iordanou, který zastával pozici provozního ředitele, zcela opouští finanční skupinu Zurich. Finanční ředitel Guenther Gose se rozhodl předčasně odejít do důchodu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).