Menu Zavřít

Zrušit výjimky, osekat podpory!

18. 11. 2009
Autor: Euro.cz

(EURO 42/2009)

ebf - tip - debata

Reaguji na článek Zrušit výjimky, osekat podpory! (EURO 42/2009) o omezení sociálních dávek a zrušení daňových výjimek. Všichni se zabývají zvyšováním daní, aby se pokrylo plýtvání a projídání peněz z doby, kdy jsme na tom byli ekonomicky dobře. Kromě týdeníku EURO nikdo nevidí všechny ty miliardy korun, které politici nechávají potichu a bez povšimnutí unikat systémem. Nebo spíše dobře vědí, oč jde, ale mlčí, protože to většině politické reprezentace vyhovuje.
Chtěl bych poděkovat za makroekonomické komentáře a analýzy, které už delší dobu sleduji. Díky nim dostal týdeník EURO nový „drajv“. Píšete agresivně a nemaskujete očividná fakta rozmáhající se korektností. Analýzy jsou vyargumentované, srozumitelné, přesné a především se na rozdíl od mnoha jiných ukazují jako pravdivé. Skutečné analytické myšlení spočívá ve vidění problému, který ostatní pitvají pod mikroskopem, v širších souvislostech a důsledcích. Proto jsou analýzy dobrým zdrojem pro přesné odhady budoucnosti. I ve své profesi finančního poradce často využívám v nich uvedené zajímavé souvislosti.
Uvítal bych pravidelnou rubriku týkající se makroekonomické situace v ČR a v Evropě. Vaše konkurence nic podobného nemá! Děkuji za pravidelný týdenní přísun nekonformních názorů a myšlenek. A věřím, že vaše, občas možná ostré, ale trefné komentáře budu číst i nadále.

Vladislav Vacík, vladislav.vacik@gmail.com

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).