Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí

5. 5. 2016
Autor: Prague-up

Ve vzduchu je cítit něco nového a vzrušujícího. Vznikají útulné kavárny, domácí bistra, živé bary, nové galerie, malé obchůdky. Staré vily, opuštěné tovární haly a obě nábřeží Vltavy opět ožívají. Praha tak dohání moderní evropské metropole a stává se příjemným místem pro život.

A abyste se v té „nové“ Praze lépe vyznali, spojil týdeník Euro síly s online průvodcem Prague Up a bude vás společně pravidelně inspirovat, kam o víkendu za zážitky. Tady je první várka!

Burgery jedou a Crush Street Food je dělá zatraceně dobře a navíc stylově. Plechová legenda parkuje pravidelně na farmářských trzích, v pátek na Náměstí Jiřího z Poděbrad a v sobotu na Náplavce. Vege verze s haloumi sýrem nebo masová verze s flank steakem stojí rozhdoně za hřích!

 Crush Street Food Crush Street Food

Letenští i přespolní si mohou vychutnat originální nedělní brunch přímo v Bio OKO u filmu. Můžete přijít i na film bez jídla nebo si po telefonu jídlo objednat rovnou do sálu. Od 10h je na programu životopisný snímek Já, Olga Hepnarová a od 12h pak film Kluk ve světě příšer, mistrovský kousek japonské animace. Děti a psi rozhodně nenechávejte doma.

 Filmový brunch Filmový brunch

Celý týden až do neděle probíhá v Kafkově domě, kousek od Staroměstského náměstí, již 3.ročník festivalu Prague Design Week. Denně od 12 do 20h můžete obdivovat a nakupovat to nejlepší od českých šikovných designérů, módních návrhářů nebo šperkařů. Chybět nebudou přednášky, Design Kino a mnohé další.

 Prague Design Week Prague Design Week

Pokud vyjde počasí, projděte se v sobotu po Náplavce, hledejte loď Cargo Gallery a užijte si denní párty s německou djkou Andrea Cichecki. Loď sice nevyplouvá, ale určitě se zhoupnete.

 Cargo Gallery Cargo Gallery

MMF24

A kdo u tance raději sedí, neměl by si nechat ujít představení Dekkadancers v Jatka78. Profesionální tanečníci z Národního divadla se rozhodli vyměnit scénu a připravit představení s velkou dávkou humoru. Příjemné zakončení víkendu, o kterém si budete bez pochyby povídat s kolegy u ranní pondělní kávy.

 Dekkadancers Dekkadancers

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).