Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #31

2. 12. 2016
Autor: prague-up calendar

Bardzo fajné filmy, party v továrně, Alžbětiny Sběrači, novocirkusová rodina, vinyly za kačku a knižní vánice. Kam se o víkendu schovat před zimou, vám napoví Prague-Up kalendář.

Bardzo fajné filmy

Letenským Bio Okem bude víkendové dny znít polština. Kino hostí třetí ročník festivalu polského filmu a kultury s názvem Bardzo fajný festival. Vedle svěžích kousků z nejnovější polské produkce se v sobotu můžete seznámit s hrdinou polského animovaného seriálu nebo si v neděli nechat naservírovat brunch polských delikates rovnou do kinosálu. Než ale opustíte kino, podívejte se v předsálí na výstavu komiksů inspirovaných životem a dílem Henryka Sienkiewicze.

Letenským kinem Bio Oko bude o víkendu znít polština.

Bio Oko ovládnou o víkendu polské filmy. (Foto: prague-up)

Mejdan v továrně

Adventní edice klubovky Kinectic přiváží jedno z nejnadějnějších jmen britské elektroscény. David Kennedy, podepsaný pod čtyřmi úspěšnými projekty představí nejčerstvější z nich. Pearson Sound má na kontě slušnou sbírku maloformátů, dvojí vítězství za nejlepšího producenta roku cen Dubstepforum Awards a loni vydané, dlouho očekávané debutové album, které v pátek představí naživo pražskému publiku. Těšte se na vytříbený minimalismus, který sahá za hranice taneční hudby.

 Adventní edice klubovky Kinectic přiváží jedno z nejnadějnějších jmen britské elektroscény.

David Kennedy je jedním z nejnadějnějších jmen britské elektroniky. (Foto: prague-up)

Alžbětiny Sběrači

Na víkend překvapivě nabytým novými výstavami jsme pro vás vybrali novou sérii Alžběty Josefy v The Chemistry Gallery. Výstava Sběrači medu, kterou naposledy autorka představila ve švýcarské Basileji, je kuriózní už svým vznikem. Místo přidávání barev svá plátna vymývá a prosvětluje, celý proces tak zdánlivě navazuje na tajemné rituály z minulosti. Výsledek připomíná organické, rukou nestvořené buněčné útvary, dávající dohromady jeden celek podobně jako lidský organismus.

 Novou sérii Alžběty Josefy můžete o víkendu spatřit v galérii Chemistry.

Alžběta Josefa představuje novou sérii v pražské Chemistry. (Foto: prague-up)

Novocirkusová rodina

Holešovický prostor Jatka78 patří o víkendu rezidentům Cirk La Putyka a jejich doposud největšímu projektu Family. Novocirkusové dílo, které překračuje hranice mezi tancem a akrobacií, je výletem do rodinného mikrokosmu. Dvacet umělců několika generací a jeden rodinný stůl, centrum nekonečné proměny rodinných vazeb od narození po stáří. Atmosférická hudba, symbolická choreografie a křehká rodinná poetika perfektně kontrastuje se studenými zdmi bývalých jatek.

Dvacet umělců a jeden rodinný stůl, tím bude koncem týdne žít holešovický prostor Jatka78.

Rodinný stůl a dvacet umělců. Těšit se na ně můžete v prostoru bývalých holešovických jatek. (Foto: prague-up)

Vinyly za kačku

Pokud jste sběratelem vinylů nebo víte o někom, komu by nová deska udělala radost pod stromečkem, stavte se v neděli odpoledne do Crossu. Na Garage vinyl sale bude na výběr ze spousta žánrů za likvidační ceny. A kdybyste chtěli zůstat na drink, vybrat si můžete mezi djs z Acid Movement nebo koncertem na horní scéně.

V klubu Cross bude na Garage vinyl sale na prodej spousta žánrů za likvidační ceny.

Sběratelé vinylů si na své přijdou v CrossClubu (Foto: prague-up)

Knižní vánice

Přes Studio Alta poblíž Výstaviště se přežene knižní vánice. Festival Knihex je setkáním štenářů a menších nakladatelů, kteří živě konverzují se svými čtenáři. Navštivte přes čtyři desítky malých nakladatelství, které stojí za pozornost, a nechte si poradit. Kromě knih vás čekají křty, autorská čtení, debaty, hudba a oživené obrázky legendární Recyklatury.

 Přes Studio Alta poblíž Výstaviště se přežene knižní vánice s názvem Knihex.

Výstavištěm se o víkendu přežene knižní vánice. (Foto: prague-up)


Projděte si tipy i na minulé víkendy:

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #29

ebf - tip - debata

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #28

Zůstaňte v Praze! Průvodce víkendovou metropolí #27


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).