Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #44

3. 3. 2017
Autor: Prague-Up.com

Veřejný dům v Meetfactory, otrlé Aero, Dixon v Roxy, warehouse Komiks, mezzotinta na Hollaru, umění na oblečení a víkendový shopping ve 100Class. Kam se o víkendu schovat před zimou, vám napoví Prague-up kalendář.

Veřejný dům v Meetfactory

Jarní sezonu Meetfactory odstartuje nepochybně Veřejný dům. "Umělecký mejdan" otevře brány všech prostor továrny a nabídne rozmanitou oslavu současného umění. Během jednoho večera můžete navštívit divadlo, galerii, koncert nebo nahlédnout do ateliérů a popovídat si s rezidenčními umělci.

Večer zahájí otevření výstavy Universal Hospitality 2, která je analýzou složitých společenských procesů v neklidných časech. Divadelní performance Skylab vás doslova vtáhne do hry a představí vám zážitkové divadlo. K tanci i poslechu vám posléze zahrají kluboví experimentátoři Toxe a Mechatok ze švédského labelu Staycore.

 Meetfactory Jarní sezonu Meetfactory odstartuje Veřejný dům (Zdroj: Prague-Up)

Mezzotinta na Hollaru

Pokud dáváte přednost raději tradičnímu malířství, stavte se na Hollar. Nově se zde vystavuje vznešená a lyrická Mezzotinta. Stará grafická technika ze 17. století vypadá, jako by do dnešní doby ani nepatřila - jemný černobílý rastr vyžaduje nezměrnou přesnost a um, nesnese spěch a experimenty. O výjímečnosti a půvabu mezzotinty vás přesvědčí výběr děl pěti českých autorů, kteří za použití stejné techniky dosahují každý jiného osobitého vizuálního výsledku.

 Galerie Hollar V galerii Hollar se vystavuje Mezzotinta (Zdroj: Prague-Up)

Aero pro otrlé

O víkendu máte poslední možnost otestovat svůj vkus na třináctém ročníku festivalu Otrlý divák. Jedná se o tradiční přehlídku filmové (ne)estetiky. Kolekce nejkurioznějších béček, nejsměšnéjších hororů, nejzbizarnějších akčňáků a braku všeho druhu si letos jako téma vybírá lásku a její roztodivné podoby. Na plátně tak můžete zakusit romantické skvosty, které předčí leckterou telenovelu, na kterou máte ty nejhorší vzpomínky. Jestli se cítíte dost otrle, doporučujeme projekci se simultánním překladem.

 Kino Aero Kino Aero láká na festival Otrlý divák (Zdroj: Prague-Up)

Kam v pátek za hudbou?

Hledáte kam v pátek za muzikou? Pak pro vás máme hned dva žhavé tipy! Klubová atmosféra se vším všudy ovládne Roxy, v pražské premiéře vystoupí Dixon, jedno z nejskloňovanějších jmen elektronického undergroundu. Jako support s sebou bere portugalského deep-housového experimentátora Trikk a matadory domácí scény.

Industriální Halu 70 ve Vysočanech oživí warehouse party Komiks, která se beze studu může pochlubit headlinerem Recondite. Německý producent a dj je nositelem ocenění za nejlepší liveset a na kontě má nahrávky na věhlasném labelu Dystopian. Na programu bude i výstava, chill-out zóna a speciální instalace.

 Warehouse party Komiks V Roxy vystoupí Dixon, Halu 70 oživí party Komiks (Zdroj: Prague-Up)

Umění na oblečení

Umění na oblečení? Tak bude vypadat páteční vernisáž v The Chemistry Gallery. Třicet prací ilustrátorů, malířů, grafiků a designérů z celého světa na unisexových mikinách představí nová česká značka a eshop Nebe Nebo. Oslava inspirace a radost z tvoření. Tak zní heslo večera, který bude do pozdních hodin pokračovat afterparty s djs a nabitým barem. Přijďte si cinknout a vyberte si jako první svůj design, na vernisáži si ho můžete rovnou objednat!

 The Chemistry Gallery V The Chemistry Gallery se představí značka Nebe Nebo (Zdroj: Prague-Up)

100class shopping

Na víkendový shopping vás zveme do designového butiku 100Class v Soukenické ulici. Obchůdku, ve kterém se potkává umění a design, vévodí nadčasovost a minimalismus. Nakoupíte zde jedinečné kousky domácích i zahraničních návrhářů. Kolekce oděvů a doplňků, ale také šperky, designové předměty do interiéru nebo fotografie. Zastavte se a načerpejte trochu inpirace na jaro.

ebf - tip - debata

 Designový butik 100Class Designový butik 100Class v Soukenické ulici (Zdroj: Prague-Up)

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).