Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #49

7. 4. 2017
Autor: prague-up calendar

Human Locomotion, bizarní artové filmy, Dj Koze v Roxy, disko a kytary v klubu Famu, otevřená Pragovka a shopping tour po Petrské. Kam si vyrazit o víkendu Vám napoví Prague-Up kalendář.

Human Locomotion

Human Locomotion

Nová scéna o víkendu ožije Human Locomotion (Foto: prague-up calendar)

Mistři multimediálního divadla laterna magika zvou na Novou scénu s úspěšnou inscenací Human Locomotion. Příběh o Eadweardu Muybridgovi, vynálezci rychlé závěrky, jež byl posedlý studiem pohybu, má s Laternou magikou mnoho společného - pohyb, fotografii, film. Pozadí jeho osobního života zůstává však veřejnosti většinou neznámé. Vydejte se do Ameriky 19. století a nechte se unést silnými vizuálními obrazy, sugestivní hudbou a detailní scénografií.

Bizarní artové filmy

Interiér letenského kina Oko

Bio Oko ovládne bizarní film (Foto: prague-up calendar).

Holešovické Bio Oko o víkendu promítá výstřední kousky z divného kontinentu. Druhý ročník Weird Europe sestupuje tam, kam se hlavní proudy kinematografie bojí, a vybírá ty nejdivnější artové filmy z celé Evropy. Probuďte v sobě zvíře a nahlédněte pod civilizační slupku. O víkendu na vás čekají hned dvě premiéry - vegetariánský horor Raw a masožravý dokument Safari. Každé projekci bude předcházet zasvěcený úvod k filmům.

Dj Koze v Roxy

 Horečka páteční noci čeká jednoznačně v Roxy, kde se českému publiku poprvé představí legendární Dj Koze.

Dj Koze v Roxy odstartuje horečku páteční noci (Foto: prague-up calendar)

Horečka páteční noci čeká jednoznačně v Roxy, kde se českému publiku poprvé představí legendární Dj Koze. Hudební provokatér s kořeny v hiphopovém projektu se nyní může chlubit nespočtem vlastních releasů a odehraných setech na předních evropských festivalech. Kouzlo jeho vystoupení spočívá v různorodosti - ve svých mixech se nebojí vydat na cestu mezi žánry od ambientu a orientáních rytmů, k minimal house a hutnému technu. Jako support zahraje ostřílené duo z domácích Komiks parties, Lumiere a Schwa.

Disko a kytary v klubu Famu

Kytarovky a disko se spojí na pražském Famu

Disco bude na Famu řádit společně s kytarovkami (Foto: prague-up calendar)

O tom, že disko není mrtvé, vás v pátek přesvědčí Ventolin. Šílený tanečník v šusťákové bundě ve svém projektu kombinuje analogové syntezátory, české texty a excentrické disko kreace. Čistokrevná elektronika a raveové šílenství, které vás nenechá dlouho sedět.

Pokud dáváte přednost kytarám, v sobotu se stavte na festival Connected, který nabízí během jednoho večera na výběr celkem devět kapel z různých koutů světa. Těšte se na průřez kvalitní muzikou, od akustické alternativy přes kavárenský punk po soul nebo jazz.

Otevřená Pragovka

Prostory bývalé Pragovky se o víkendu promění ve svatyni českého umění a designu.

Pragovka se přemění na svatyni umění a designu (Foto: prague-up calendar)

Bývalá automobilová továrna v Kolbenově se přemění na výstavní síň. V rámci celodenní umělecké události Kolben Open otevře Hala Pragovka své malířské, sochařské a designérské ateliéry a představí více než padesát nových rezidentů. Kromě setkání se samotnými umělci a návštěvy jejich nejprivátnější zóny budete svědky zahájení nejčerstvější výstavy With Wings, můžete se vydat na komentovanou prohlídku industriální továrny s pamětníky nebo se inspirovat na designových dílnách.

Jarní tour de Petrská

Jarní shopping o víkendu můžete zažít v designových obchůdcích v Petrské ulici.

V Petrské si přijdou na své jarní shopaholici (Foto: prague-up calendar)

Víkendový shopping tentokrát povede po Petrské čtvrti. Několik designových obchůdků oslavuje jaro a přichystali si pro vás slevy a speciální nabídky. Neobvyklé interiérové doplňky z kovu vám představí galerie KusKovu, tapety a látky najdete v Lavmi, designové šperky vám představí Věra Nováková, oděvy a módní doplňky na vás čekají za jarní ceny ve 100class Concept Store, a Showroom v Klimentské nabízí vše za polovic!

EBF24


Přečtěte si i další víkendové průvodce:

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #48

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #47

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #46

 Pražské tipy


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).