Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #51

21. 4. 2017
Autor: prague-up.com

O duši a o mysli ve Světozoru, rumunský underground v Microně, Dead Head ve Futuru, virtuální galerie, jarní botasky a neděle ve znamení street food.

O duši, o mysli, na hlavu!

Světozor o víkendu hostí první ročník filmového festivalu Na Hlavu. Cílem je otevřít odborná témata a nabourávat zažité stereotypy o duševním (ne)zdraví. V programu objevíte spojení často velice známých filmů s přednáškami, které filmy představí v novém světle - kultovní snímky jako Amadeus nebo Trainspotting uvidíte optikou duševního zdraví a nemoci. Kromě přednášek a filmů je možné zajít na workshopy, např. o souvislostech jídla s duševním zdravím nebo o tom, jak správně spát.

 Kino Světozor, Světozor nabídne filmy optikou duševního zdraví

Rumunský underground

Modřanský bunkr Microna přichystal po delší odmlce další undergroundový mejdan. Páteční Micro Romania představí zásadní jména stále výraznější rumunské housové scény - Faster a Guy From Downstairs, kteří mají za sebou vystoupení téměř po celém světě. Rumunské duo doplní domácí špička Lucas Hulan, Sebastian Paiza a další jména na doprovodné stage.

 Mikrona Do Microny na Rumuny

Dead Head ve Futuru

Pokud dáváte přednost komornější klubovce, zajděte v sobotu do Futura. Dead Head bude večer nejrůznějších podob elektroniky. Hlavní scéna pod taktovkou pražského labelu Transporta records se ponese v duchu techna, tahákem party bude berlínský dj a producent Milton Bradley, jehož sety jsou vytříbenou kombinací minimalistických hypnotických beatů s industriálními a acidovými zvuky. Druhá alternativní scéna představí českého eklektika Floexe, tentokrát za djským pultem, kterého doplní další vyznavači ambientních poloh elektronické hudby.

 Dead Head, ilustrační  foto Dead Head bude ve Futuru

Neděle ve znamení street food

Milovníci pouliční kuchyně si nenechají ujít zahájení jarní sezóny na Street Food Festivalu. Plácek před klubem Cross ovládne pestrá nabídka hamburgrů, tacos, falafelu, sendvičů, polévek, sushi a dalších jednoduchých specialit za přijatelný peníz. Setkáte se jak s amatéry, kteří vylepšují místní street food, tak s profíky z celého světa. Pouliční atmosféru pak dotvoří bubeníci a exotické beaty z nejrůznějších koutů světa. Ohřát se můžete v kavárně Crossu a shlédnout promítání série dokumentů o jídle.

 Před klubem Cross Street food tradičně před Crossem

Virtuální galerie

Už jste někdy sledovali umělecká díla ve virtuální realitě? Vůbec první možnost v České republice budete mít v sobotu v The Chemistry Gallery. Ve virtuálním ringu VR Clash se utká osm vybraných českých umělců, kteří tentokrát nebudou omezeni malířskou plochou ani počtem barev. V nekonečném virtuálním prostoru bude jedinou hranicí jejich představivost. A abyste se v té virtuální realitě neztratili, čeká na vás i afterparty s djs a naplněným barem.

 Virtuální realita, ilustrační foto Virtuální realitě se nelze vyhnout

Botasky na jaro

Sháníte originální jarní obuv? Pak na víkendový shopping nemůžeme nedoporučit zajít pro botasky. Vzkříšení československé klasiky mají na svědomí dva mladí designéři, kterým se podařilo oživit starou českou značku a vdechnout ji současný design. S obrodou botasek to dotáhli až k ceně Czech Grand Design a nyní provozují dva vlastní obchůdky na Žižkově a Starém městě. Pohodlné botky v nejrůznějších barevných kombinacích do města, pro sportovce, děti i vegany.

WT100

 Botas Boty pro každého

Jak si ještě okořenit víkend v metropoli? Více napoví Prague-Up kalendář.


  • Našli jste v článku chybu?