Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #53

5. 5. 2017
Autor: prague-up.com

Pražská burleska, Hou Hsiao hsien, Klubová medicína, portréty Kouzelného cirkusu, vernisáž Im Boden a čerstvě pražená káva. Zpestřete si jarní víkend v metropoli.

Pražská burleska

Ironie, parodie, extravagantní kostýmy a nádech starých časů. Tak se dá popsat burleska, která znovu zažívá renesanci a to i v Praze. Páteční večery v prvorepublikovém biografu Royal na Vinohradech patří mistrům v oboru Prague Burlesque Show, kteří zde reprízují už třetí sezónu. Hoďte se do gala, odpoutejte své smysly a přeneste se do třicátých let. Čeká vás nová show Dámy z porcelánu, která je ve spolupráci s předními českými návrhářkami složená z těch nejkřehčích komponentů.

 Burlesque Na burlesku

Hou Hsiao-hsien v Praze

Komorní kino Ponrepo u Národní třídy zve na přehlídku filmů tchajwanského mistra Hou Hsiao-hsiena. Jeden z nejlepších aktivních filmařů dnešní doby si vytvořil nezaměnitelný podmanivý styl - poskytne divákům v minimálních dávkách všechny informace, které potřebují, intuitivně jde však rovnou k podtatě věci. Ve výběru filmů nechybí Květy Šanghaje nebo debutu Sbohem, jihu, sbohem a fajnšmekři se můžou s Hou Hsiao-hsien setkat i osobně.

 Ponrepo Kino Ponrepo

Portréty Kouzelného cirkusu

O laterně magice slyšel každý, pokud jste ale neměli příležitost vychutnat si divadelní magii naživo, nechte se nalákat výstavou Martina Becka, která na vás čeká přímo v kavárně Nové scény. Čerstvá výstava Kouzelný cirkus mapuje nejúspěšnější inscenaci, která dnes slaví čtyřicet let nepřetržitého hraní. Unikátní portréty vám představí v těch nejsilnějších momentech jak současné interprety v jejich rolích, tak dodnes žíjící tvůrce tohoto legendárního díla.

 Laterna, Laterna

Klubová medicína

Dávka hudební medicíny čeká v pátečním Neone. Tahákem večera bude Newyorčanka Hunni'd Jaws se svou dystopickou dekonstrukcí balearických rytmů a orientálních melodií, doplní ji domácí stálice a originální světelné instalace. Šestnáctá edice Medicine je zaručený recept, jak protančit noc a užít si klubovou atmosféru, než vytáhnete paty na letní openairy.

 Neone Klub Neone

Im Boden

Milovníci moderního umění si jistě přijdou na své na páteční vernisáži Im Boden. Galerie DSC v Dlouhé ulici představí třetí sólovku Romana Týce, předního českého výtvarníka a zakladatele aktivistcké skupiny Ztohoven, známé pro kontroverzní umělecké intervence ve veřejném prostoru jako např. otazník nad Pražským hradem nebo neposlušní panáčci na semaforech. Co si pro nás připravil tentokrát? Nechte se překvapit.

 Galerie DSC Galerie DSC

Pražírna

Náš tip na víkendovou kávu patří Pražírně. Pár kroků od rušné zastávky I. P. Pavlova najdete pod zemí schovanou útulnou kavárnu s vlastním pražícím strojem. Objevte vůni čerstvě pražené kávy a zastavte se pro zdejší úsměvy načerpat energii. Kromě kávy si vyberete z domácích dezertů, delikatesních utopenců nebo třeba točeného Koutského. Tak dobrou chuť!

CIF24

 Pražírna Kavárna Pražírna

Kam dál o víkendu v metropoli vám napoví Prague-Up kalendář.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).