Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #57

2. 6. 2017
Autor: Prague-Up.com

Roztančená Praha, Dancer v Lucerně, pivobraní na Žižkově, nádražní open air, dětský den v retro stylu a bistro na kolečkách. Jak strávit víkend v prosluněné metropoli vám napoví Prague-up kalendář.

Roztančená Praha

„Tancem proti předsudkům“ jde letošní ročník mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Praha. V divadlech, ale i netradičních a veřejných prostorech se vám představí umělecká špička ve svých vrcholných dílech, na programu jsou ale také workshopy, setkání s choreografy nebo venkovní tančírny. Zahoďte předsudky a stavte se na scénu Jatek78, do Archy nebo divadla Ponec, a uvidíte ten tanec!

 Tanec Praha Tanec Praha jde letos proti předsudkům

Dancer v Lucerně

Červnový taneční maraton odstartuje i páteční projekce životopisného trháku Dancer v Lucerně. Portrét nejmladšího sólisty Královského baletu v Londýně Sergeje Polunina zachycuje příběh legendárního tanečníka, který se rozhodl opustit divadelní prkna těsně předtím, než se měl legendou. Stačí ryzí talent a úspěch k nalezení osobní identity?

 Lucerna uvede životopisný trhák Dancer Lucerna uvede životopisný trhák Dancer

Žižkovské pivobraní

Pokud patříte mezi milovníky piva, neváhejte o víkendu vytáhnout paty na Parukářku, která hostí šestý ročník tradičního Žižkovského pivobraní. K degustaci bude celkem čtyřicet českých pivovarů a minipivovarů s bohatou nabídkou, od bylinných speciálů po kvasničáky nebo portery. Přijít můžete i s dětmi, které ocení hřiště a skákací hrad, hudební doprovod si vezme pod palec toulavý folkař Travis O'Neill a pop-rockeři Eddie Stoilow, nebudou chybět ani fotbálky a zkrátka vše, co k pivu patří.

 Žižkovské pivobraní Na šestém Žižkovském pivobraní bude k degustaci čtyřicet pivovarů a minipivovarů

Nádražní open air

Mejdanem víkendu bude zaručeně sobotní Circular na Nákladovém nádraží Žižkov. Na bývalých perónech industriálního komplexu se pod střechou i pod širákem odehraje dvanáct hodin muziky s dvanácti djs, kteří vás připraví na letní sezónu. Těšte se na známá jména jako Fatty M a Schwa z Komiksu, Oliver Torr, Agustin Alvarez a další.

 Ciruclar na Nákladovém nádraží Žižkov Ciruclar na Nákladovém nádraží Žižkov

Dětský den v retro stylu

Jestli přemýšlíte, jak s rodinou netradičně oslavit Den dětí, Muzeum Karla Zemana pro vás má připravený program, kteří si užijí děti i rodiče. Přenesete se v čase a zahrajete si cvrnkání kuliček, házení žabek do Čertovky, skákání gumy nebo si vyzkoušíte předanimační techniky. Ke vstupnému dostanete mapku s popisek stanovišť a úkolů - pokud část zdoláte, čeká vás zasloužená odměna. Vraťte se do mládí a ukažte dalším generacím, že to jde i bez mobilů.

 Muzeum Karla Zemana Muzeum Karla Zemana přichystalo na Den dětí zajímavý program

Bistro na kolečkách

Všimli jste si někdy v Praze stříbrného retro náklaďáčku z vlnitého plechu? Poznáte ho podle linoucí se vůně a nedočkavého zástupu lidí čekající na Crush Street Food. Legendární food truck se nenápadně přesouvá z místa na místo, nejčastěji ho potkáte na náplavce nebo farmářských tržistích, dojede ale klidně i k vám na party. Crush vyniká sezónním meníčkem, které neustále obměňuje. Nejoblíbenější se ale staly burgery - v nabídce jak s masem tak vege. Kde pojízdné bistro zakotví příště, zjistíte na jejich profilu.

EBF24

 Crush Street Food Legendární food truck Crush Street Food

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).