Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #66

4. 8. 2017
Autor: Prague-Up.com

Jak najít v metropoli cestu k inteligentní zábavě, sofistikovaným projektům, moderní umělecké scéně, a ještě se u toho i dobře a zdravě najíst, vám poradí průvodce Prague-up kalendář.

Maďarský house na Nákladovém nádraží

Léto je čas open-airů a hudby. Tento víkend zveme na další a doufejme, že počasí nic nezkazí. Jednu takovou session pořádají hned tři místní partičky společně – Neo Violence, XYZ project a Good Vibes crew. Začíná se v sobotu v 17 hodin na Nákladovém nádraží Žižkov. K příjemnému posezení nebo vlnění si pozvali projekt AIWA z Maďarska, který zahraje live a podporu dostane samozřejmě od domácích. Vstup je zdarma, ale pokud přihodíte při koupi prvního drinku 50 korun navíc, budou vám organizátoři vděční za podporu.

 Na Nákladovém nádraží Žižkov se představí projekt AIWA z Maďarska Na Nákladovém nádraží Žižkov se představí projekt AIWA z Maďarska

Mineral na Štvanici

O den dříve, tedy v pátek od 19 hodin, si můžete dát podobnou akcičku Mineral. Ta se koná před oblíbenou vilou Štvanice, která má obrovské charisma. Je to klidný kousek zeleně v samém centru Prahy, kde na mostě dokonce nově zastavují tramvaje. Přestože hned nad vilou vede magistrála, připadáte si tu jako na vesnici. Bude se hrát venku i vevnitř, prostřídají se djs jako Oozlum, S.Jakob, Mazhar nebo Fatty M. Přislíben je dobrý zvuk, světelná atmoška a late night BBQ.

 Před oblíbenou vilou Štvanice proběhne akce Mineral Před oblíbenou vilou Štvanice proběhne akce Mineral

Bukanýr v holandském rytmu

Další hudební akcí, která se tentokrát nekoná přes den a pod širým nebem, je večírek Circle. Místo srazu je po desáté hodině večerní pod mostem, který navazuje na Revoluční ulici, houseboat Bukanýr nikam neodplouvá, takže nic nepropásnete, i když dorazíte se zpožděním, tady se totiž tančí až do rána. Navíc, když dorazí zahraniční hosté: El Mundo z holandského Arnhemu, nyní usídlen v Berlíně a Jasper z Holandska, který přijede na doporučení samotného El Munda. V neděli si toho raději moc neplánujte, zdrží vás určitě jak undergroundová elektronika, tak nezapomenutelný východ slunce.

 Houseboat Bukanýr láká na večírek Circle Houseboat Bukanýr láká na večírek Circle

Chládek s Gerhardem Richterem v paláci Kinských

Kdo už je unaven z aktuálních tropů, doporučujeme najít si útočiště třeba v paláci Kinských na Staroměstském náměstí. Galerie je otevřena celý víkend od 10 do 18 hodin a těšit se můžete nejen na příjemný chládek, ale také na retrospektivní výstavu Gerharda Richtera, jednoho z nejslavnějších umělců posledního desetiletí. Vydejte se na jeho cestu od realismu skrz pop art až k abstraktnímu expresionismu.

 V Paláci Kinských vystavuje Gerhard Richter V Paláci Kinských vystavuje Gerhard Richter

Kousek Íránu v Containallu

Pokud si budete chtít v neděli přispat a vůbec den prožít v poklidnějším režimu, naplánujte si letní filmový večer v Containallu. Převzatý z Festivalu íránských filmů se bude od 20:30 promítat snímek Immortal. Strhující záběry vypráví příběh o stárnoucím muži a jeho vnukovi a ukazují, jak se oba perou s osudem, s nezáživným a izolovaným světem a se sebou navzájem. A těšit se můžete i na originální perskou kuchyni!

 Containall promítne íránský snímek Immortal Containall promítne íránský snímek Immortal

Žlutý karavan rozjede Anežku

Slyšeli jste už o Žlutém karavanu? Představte si auto plné dobrot, které vždy na jeden den zaparkuje na nějakém zapomenutém veřejném prostranství, aby ho oživilo dobrou hudbou, jídlem a sousedským poznáváním. Tuto neděli zaparkuje v 16 hodin v zahradách Anežského kláštera a nabídne další ze svých pop-up večírků. Na památku si můžete vytvořit vlastní tričko nebo tašku s jejich logem na workshopu sítotisku a nebo si od 17 hodin užívat hudební doprovod. Kvalitní občerstvení samozřejmě nebude chybět. Součástí bude navíc sbírka pro handicapované děti v režii nadačního fondu Dobrá srdce.

MMF24

 U Anežského kláštera proběhne další pop-up večírek U Anežského kláštera proběhne další pop-up večírek

Na další akce se podívejte v Prague-Up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).