Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #7

17. 6. 2016
Autor: Archiv

Prague-Up kalendář láká na další víkendové zážitky. Užít si můžete severské disko, rafinovaný brunch, retro sladkosti, barevný street jam, kvalitní knihy a nakupování na marketu.

Severské disko ve smíchovské továrně

Pokud se budete chtít odreagovat hned v pátek večer, pak doporučujeme koncert norského producenta Todd Terje ve smíchovské MeetFactory. Největší hvězda severského disco-soundu, písničkář a dj, představí svůj živý sólový set. Todd remixuje taková jména jako Bee Gees, Brian Ferry, Nina Kravitz nebo Hot Chip. Tančit se bude do rána.

 Tedd Terje

Rafinovaný brunch na loungové zahrádce

Po divokém pátku by měl následovat fajnový brunch. Café Lounge v Plaské ulici nabízí rozhodně gurmánský zážitek, nejen na snídani, ale i k obědu nebo k večeři. Přijďte ochutnat vytříbenost a rafinovanost od zkušeného šéfkuchaře. Symbióza skvělého jídla, výběrové kávy a přírodních vín Vám udělá dobře. A posezení na příjemné zahrádce ve vnitrobloku ještě líp.

 Café Lounge

Sladká retro tečka ve Veletržním paláci

Na trávení bude ideální procházka a prohlídka galerie. Ve Veletržním paláci vás ke vstupence překvapí bonusem – starou českou Kofilou. Vychutnat si ji můžete spokojeně u starých plakátů a obalů pro cukrovinky Orion. V minulém století se o nezapomenutelný design zasloužil malíř a grafik Zdeněk Rykr, který designu vytvářel i díla expresionistická, realistická, kubistická nebo abstraktní. Galerie je otevřena celý víkend 10 – 18h. Bavit se budou i děti, ve studiu si mohou vytvořit vlastní obaly na cukrovinky.

 Retro ve Veletržním paláci

Barevný street jam na Bubenském nádraží

Kdo raději street umění, pak by měl zavítat v sobotu na Graffneck Bubny Jam 201 na vlakové nádraží Bubny. Připravena bude hudba, bar a lešení. Bubny dostanou opět nabubnováno.

 Graffneck Bubny Jam 201

Přehlídka knih na ostrově

Neděle pak bude ve znamení objevování pokladů a zajímavých nákupů. Vila Štvanice pořádá Knihex, Na prodej budou knihy kvalitních menších nakladatelství, které představují samotní nakladatelé a živě konverzují se svými čtenáři. Těšit se můžete na autorské čtení, dílny, křty a hudební program.

 Knihex

Oblečení s příběhem

Kdo raději utrácí za oblečení a nepotrpí si na módě z obchodních řetězců, měl by zavítat na letní edici blešáku opět ve smíchovské MeetFactory. K dispozici bude otevřený dvůr, v hale více než 70 stánků oblečením, vinyly, knihami, jídlem, drinky i DJs. Kruh se pomalu uzavírá a vy se už můžete těšit, co přinese další víkend.

CIF24

 Bleší trh v Meet Factory

Pro další tipy nahlédněte do kalendáře.

  • Našli jste v článku chybu?