Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce víkendovou metropolí #13

29. 7. 2016
Autor: Prague-up.com

I v okurkové sezóně můžete v hlavním městě strávit pestrý víkend.

Zvuky moře na (A)voidu

Po náročném týdnu přijde vhod relax a příjemné pohlazení, ať už vánkem u řeky nebo hlasem slovenské písničkářky Ivany Mer. Ta předvede na (A)void Gallery své něžné skladby rozkročené mezi folkem a ambientní hudbou. Její písničky jsou plné magické atmosféry, zvuků moře a přírody. Navíc odráží její zážitky z cest. Přijďte se s ní vydat na cestu. Začíná se v půl deváté.

 Avoid Gallery (Zdroj: Prague-up) Avoid Gallery

Středomořský piknik nad Prahou

Ani v sobotu nemusíte cestovat daleko, abyste si užili odpoledne plné zábavy, dobrot a jižanské kultury. Vyspěte se do růžova, vemte deky a užijte si piknik s výhledem na Prahu z vinice sv. Kláry. Na vlastní oči uvidíte kuchařskou show šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, držitele dvou michelinských hvězd, který vařil i pod světoznámým Jamie Oliverem. Těšit se můžete také na vystoupení Portugalské kapely Camões House Band Sahar nebo folklorní tance. A pokud se zdržíte až do západu slunce, nebudete litovat.

 Troja (Zdroj: Praque-up) Vinice sv. Kláry

Za hudbou po jezdících schodech v Tescu

A pokud máte raději elektronickou hudbu, můžete strávit sobotní odpoledne na trošku jiné vyhlídce. Tamdem crew pořádá další díl rooftop párty na střeše My Tesco Národní. Dorazí Max Vaahs z Německa a Nicola Kazimir ze Švýcarska. Obdivovat můžete kontrasty okolních střech nebo jen tak chillovat s partičkou ex-patů. Přijďte se zavlnit a seznámit. A komu se po setmění nebude chtít domů, může se s náramkem vydat objevovat klub Grid na noční after-párty.

 Tesco Rooftop (Zdroj: Prague-up) Na střeše My Tesco

Zapomenutá Pragovka ve jménu street artu

Další sobotní akce už bude bez vyhlídky, zato však s industriálním nádechem. Otvírá se totiž nový venkovní umělecký prostor na Kolbence, kde proběhne vernisáž murálních obrazů českých graffity legend Pasty Onera a Jana Kalába. K tomu zahrají Vladimir 518, NobodyListen a nebo NRMN. Nebude chybět graffity jam, videomapping a samozřejmě gril.

 Pragovka (Zdroj: Prague-up) Prostory bývalé ČKD

Pétanque ve francouzské společnosti

Vysoko nad řekou, ve stínu stromů si pak můžete užít nedělní odpoledne, resp. zúčastnit se již 10. ročníku turnaje v pétanque. Určitě budete ve vybrané společnosti, akci totiž pořádají Francouzi žijící v Praze. Je nutná registrace předem, ale určitě se vyplatí. Vítězové si odnesou lahvinku kvalitního francouzského vína.

CIF24

 Pétanque (Zdroj: Prague-up) Pétanque na Letné

Další akce najdete v Prague-up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).