Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce víkendovou metropolí #15

12. 8. 2016
Autor: www.prague-up.cz

Další srpnový víkend bude plný barev, respektu k odlišnosti a letní nálady.

Barevný průvod ve znamení tolerance

Tento víkend se koná další ročník Prague Pride, festival ve znamení tolerance a respektu, ale také ve znamení barev a velkého veselí. Gay, lesbická, bisexuální a transgender komunita si vystavěla Prague Pride Village na Střeleckém ostrově, kam se můžete v pátek v 21h zastavit na představení současného tance s názvem Face to Face v choreografii francouzského umělce Jésuse Hidalga.

Když dorazíte o něco dříve, můžete si vyrobit tričko s láskou, zajít si poslechnout živou knihu, nebo si dát huňaté pivo s medvědy. Po celé Praze jsou na programu workshopy, promítání, setkávání. A v sobotu vše vyvrcholí průvodem, který začíná ve 12h na Václavském náměstí. Přijďte ho také podpořit a zamávat si duhovou vlajkou.

 Ilustrační foto Prague Pride (Zdroj: www.prague-up.cz) Hlavní akce tohoto víkendu je jasná.

Prague Pride afterparty s Kom!ksem

A protože hudba rozdíly nedělá, budou se po celé Praze v sobotu konat nejrůznější hudební večírky. V režii Kom!ksu (viz warehouse párty ve Strojírně minulý víkend) se bude konat oficiální afterpárty celého festivalu v The Chemistry Gallery. Těšit se můžete na Ander B z Dominkánské Republiky a samozřejmě na Kom!ksouvou partičku djs Schwa, Fatty M, Lumiere a také na speciální video-mapping v režii Kinocirkusu.

Ilustrační foto party (Zdroj: www.prague-up.cz) Oficiální afterparty bude v The Chemistry Gallery.

Tropy pod karlínským viaduktem

Karlínský viadukt rozjíždí svoji první sezónu. Kdo se nebude chtít točit ve víru Prague Pride a přesto si bude chtít užít letní atmosféru plnou hudby, tropických drinků, studeného piva, jerky food-trucku, beach volleyballu, ping pongu a holek v bikinách, měl by zavítat v sobotu sem.

 Negrelliho viadukt (Zdroj: www.prague-up.cz) I v centru města se dá vzbudit dojem Bibione.

Mexiko v Americké

Hot si to můžete udělat i na oběd i na večeři. V Americké na Vinohradech najdete jednu ze tří poboček autentické mexické restaurace Las Adelitas. Přátelská atmosféra, temperamentní obsluha, pálivé pochoutky a báječné pálenky nebo koktejly vám zvednou náladu. Navíc si můžete vychutnat tradiční menu bez omezení pro alergiky na lepek a laktózu. Otevřeno v sobotu i v neděli od 12 do 01h.

 Restaurace Las Adelitas (Zdroj: www.prague-up.cz) Tradiční menu servíruje temperamentní obsluha.

Budha v Akropoli

Poslední sobotní pozvánka vás zavede do Paláce Akropolis na premiéru The Silent Prince. Zameditovat si můžete u působivé opery s buddhistickou tematikou o životě prince Temiya od významného thajského skladatele Somtowa Sucharitkula.

EBF24

 Palác Akropolis (Zdroj: www.prague-up.cz) Na Žižkově tentokrát na východní témata.

Další akce v metropoli hledejte v Prague-up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).