Menu Zavřít

Zvláštní konkurence

29. 4. 2005
Autor: Euro.cz

SAP a Microsoft

MMF24

PRAHA (hat) – Na operačním systému Windows pracuje více než 46 tisíc instalací informačních systémů SAP. To je počet přesahující všechny ostatní instalace dohromady. Přes dvě třetiny všech nových instalací SAP je kromě toho na platformu Windows nasazováno. Divize Microsoft Business Solutions však zároveň nabízí vlastní ERP systémy Navision a Axapta, které produktům SAP konkurují. Tím se Microsoft dostává do mírně schizofrenní situace. SAP je pro Microsoft na jednu stranu partner v oblasti platformy a zároveň konkurent v oblasti podnikových aplikací.
Nový společný produkt obou firem je na první pohled příklonem k partnerskému vztahu. Jeho kódové označení je „Mendocino“ a měl by zákazníkům společností umožnit užší propojení produktů Microsoft Office a ERP systému společnosti SAP. Mendocino bude dostupný v příštím roce, koncem letošního roku jej budou moci vyzkoušet vybraní zákazníci, mezi nimi například Siemens VDO.
Microsoft má ovšem na paměti i konkurenční aspekty svého vztahu se SAP a nenabízí mu nic, co by již jeho vlastní produkty neuměly. „Divize Microsoft Business Solutions není nijak ovlivněna projektem Mendocino, protože Microsoft Office je s produkty Navision a Axapta již nyní velmi dobře integrován,“ uvedl ředitel divize Petr Karásek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).