Po roce od svého otevření jede pekárna Zelená louka v Herinku u Prahy zhruba na půl plynu. Denně vyrábí 800 tun čerstvého pečiva, které rozváží do hlavního města a jeho okolí. „V příštím roce chceme vytížit kapacitu ze tří čtvrtin,“ oznámil Jaroslav Kurčík, generální ředitel Penamu ze skupiny Agrofert. Růstem výroby v pekárně Zelená louka, nejmodernější ve střední Evropě, pokračuje Penam ve strategii stát se jedničkou na českém a slovenském pekárenském trhu. „Doladili jsme technologie, aby kvalita našich výrobků byla prvotřídní. Nyní denně dodáváme čerstvé výrobky například do řetězců Billa, Ahold a Lidl v Praze i okolí,“ doplnil Kurčík.
Tab:Penam
Produkce
13*výrobní jednotky
4* mlýny
39* vlastní prodejny
***
71% *pekařské výrobky
26%* mlýnské výrobky
3%* cukrářské výrobky
Pramen: Penam