Menu Zavřít

Jaká je budoucnost automobilky Opel? Elektromobily na základech Citroënů a Peugeotů

10. 11. 2017
Autor: Redakce

Automobilka Opel poodhalila své plány pro nadcházející roky, které se ponesou ve znamení čím dál hlubší integrace do koncernu PSA. Hotovo má být nejpozději v roce 2024, kdy už všechny modely značky budou využívat platformu PSA. A samozřejmě se myslí i na elektrický pohon. Ten má hrát důležitou roli, protože Opel se chce stát evropským lídrem v oblasti snižování emisí CO2.

MMF24

Základem nové strategie je ovšem zvyšování efektivity výroby a snižování nákladů, respektive snaha dostat Opel do zisku. Kromě jiného se proto bude postupně redukovat počet platforem. Těch využívá automobilka v současnosti devět, do roku 2024 to budou pouze dvě. Stejně tak klesne počet motorů, když dnes Opel využívá deset řad, do sedmi let se tento počet sníží na čtyři. Vývoj všech novinek bude ovšem probíhat v Rüsselsheimu.

Pokud jde o nové modely, zákazníci se mají na co těšit. Příští rok dorazí nové Combo a na rok 2019 je naplánován příchod další generace modelu Corsa. I poté chce Opel představovat každý rok minimálně jednu novinku. Pokud budeme počítat také různé karosářské verze, do roku 2020 přijde hned devět nových automobilů.

Celý článek si přečtěte na webu Autobible.cz


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).