Menu Zavřít

Trump označil knihu o poměrech v Bílém domu za špínu. Citace v ní jsou prý vymyšlené

7. 9. 2018
Autor: čtk

Americký prezident Donald Trump v dnešním tweetu označil knihu novináře Boba Woodwarda o poměrech v Bílém domě za špínu. Tak, jak je v knize citován, prý nemluví. Úryvky z knihy člověka, který přispěl k objasnění aféry Watergate, americká média zveřejnila v úterý. Novinář popsal atmosféru v Bílém domě jako neustálé obavy z prezidentovy nevypočitatelnosti.

„Woodwardova kniha je špína. Nemluvím tak, jak jsem citován. Kdyby tomu tak bylo, nebyl bych zvolen prezidentem. Ty výroky jsou vymyšlené. Autor používá jakýkoli prostředek k ponížení a znevážení. Přál bych si, aby národ získal skutečná fakta - a naše země si vede ohromně!“ napsal v dnešním tweetu Trump.

Woodwardova kniha Fear: Trump in the White House (Strach: Trump v Bílém domě) se zaměřuje na obavy personálu Bílého domu z prezidentovy nevypočitatelnosti. Obsahuje také jeho údajné hrubé výroky i zesměšňování přízvuku ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse.

Woodward za svým dílem stojí, vycházel z rozhovorů s vysoce postavenými členy Trumpova týmu. Rozhovor s prezidentem se mu ale nepodařilo dohodnout.

Trump už dříve dílo označil za další špatnou knihu a nevyloučil, že Woodwarda zaplatili demokraté ve snaze poškodit republikány před kongresovými volbami.

Výlet do Trumptárie. Evropské spojence děsí Trumpova nevypočítatelnost

WT100

 Americký prezident Donald Trump se svým ruským protějškem

Přečtěte si také:

Ilona Švihlíková: Co s Trumpem? Oko za oko, zub za zub?

Nejistota v USA: vládní činitelé nevědí, co Trump s Putinem dohodl

Trump se opřel do Googlu. Falšuje výběr zpráv o mně a škodí pravici, tvrdí

The New York Times: Lidé v Bílém domě maří Trumpovu politiku

Trump se opřel do Nike. Kritizuje kampaň s „antiamerickým“ Kaepernickem


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).