Menu Zavřít

Do Dubaje z Prahy bez přestupu? Není problém

13. 1. 2020
Autor: DotFox

Spojené arabské emiráty se stávají čím dál oblíbenějším turistickým cílem. Důvodem je snadná dostupnost. Už za šest a půl hodiny můžete být v zemi Perského zálivu a zažít supermoderní architekturu a kouzlo orientálních bazarů na vlastní kůži. Víte, ale jakými aerolinkami se do Emirátů z Česka létá?

Každý, kdo poprvé vstoupí na území Spojených arabských emirátů, doslova oněmí. Mnohé překvapí čistota, pořádek, bezpečnost a především vysoká kvalita služeb. V Emirátech je vše megalomanské. Největší obchodní centrum s vlastním ski areálem, největší budova světa Burj Khalifa, největší zábavní parky. To vše můžete vidět a zažít v zemi luxusu.

Přímý let z Prahy do Dubaje. Jaké aerolinie ho nabízí?

Nejoblíbenějším emirátem je Dubaj. Do Dubaje z České republiky létají přímé spoje společností Fly Dubai a Emirates Airlines. První zmiňované aerolinie se řadí k nízkonákladovým společnostem, proto žádný luxus ve vzduchu nečekejte, letecká společnost Emirates už je ale jiné kafe.

Pravidelný přímý spoj Praha - Dubai od Emirates Airlines odlétá z Letiště Václava Havla z terminálu 1. Aerolinky jsou největším leteckým dopravcem v arabském světě, díky čemuž je vysoká kvalita služeb zajištěna. Samozřejmostí je jak občerstvení na palubě v ceně letenky, tak i dostatek zábavy. Těšit se můžete nejen na sledování filmů a televize, poslech hudby či hraní her.

SmartWings pravidelnou linku do Dubaje ruší

Přímý spoj do Spojených arabských emirátů byl doménou i další letecké společnosti, a to SmartWings. Aeroliniky ale k 6. lednu 2020 zrušily pravidelný denní spoj Praha - Dubaj. Je však možné, že do budoucna se opět přímých letů z Česka od SmartWings dočkáme, už jednou v roce 2019 totiž společnost charterové lety rušila a znovu obnovovala.

V tomto případě ale na přehnaný luxus na palubě zapomeňte. Letušky vás sice během více jak šestihodinového letu o hladu nenechají, spokojit se však budete muset se skromnějšími podmínkami, stejný komfort jako u Emirates Airlines vás čekat nebude.

Jaké další letecké společnosti létají do Emirátů?

Poptávka po letech do Dubaje je veliká, díky čemuž na leteckém poli panuje poměrně slušná konkurence a je z čeho vybírat. Co se počtu cestujících týče, umisťují se lety z Prahy do Dubaje v první desítce destinací.

Do Spojených arabských emirátů ale nemusíte létat jen přímými spoji z Prahy. Řada společností provozuje linky s přestupem v nedalekých evropských metropolích. A jaké další aerolinky tak do země létají? Například Lufthansa, SWISS, Air France, British Airways nebo Brussels Airlines. V tomto případě je ale důležité zohlednit, zda se vám přestup vyplatí. Za letenku totiž můžete zaplatit mnohem méně, zároveň ale kvůli tomu ztratit den či dva z plánované dovolené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).