Menu Zavřít

Hledáte nový životní impuls? Investujte do studia MBA

8. 8. 2016
Autor: Danyi

Působíte již nějakou dobu na manažerské pozici v byznysu, marketingu, HR či finančním sektoru? Podnikáte a chcete se profesně posunout? Potom zvažte studium MBA (Master of Business Administration). Rozšíříte své znalosti nad rámec vysokoškolského studia a dosavadní praxe a současně získáte nové impulsy a užitečné kontakty z různých oborů.

Moderní manažer se musí umět strategicky rozhodovat a pružně reagovat na jakékoliv změny a nejnovější trendy, které neustále přicházejí. Základem je přitom schopnost ovládat celou řadu dovedností, jako management, řízení, plánování a dnes nezbytné soft skills včetně time-managementu.

Studium MBA pomáhá tyto a další schopnosti rozvinout a zvyšuje tak výrazně kvalifikaci středních a vyšších manažerů působících ve státní, soukromé či neziskové sféře. Zejména nadnárodní společnosti pak vnímají titul MBA jako známku kvality, snahy o osobní rozvoj a sebevzdělání.

 Cambridge School

Kdy investovat do studia?

Pokud uvažujete o studiu MBA, je dobré mít za sebou prokazatelné pracovní zkušenosti. Každá přihláška se posuzuje individuálně, nicméně víceletá praxe se v tomto případě rovná přínosnějšímu studiu. Studenti programu MBA, kteří již mají znalosti a zkušenosti z manažerských pozic v českých i mezinárodních společnostech, mohou diskutovat a sdílet své názory s lektory a ostatními studenty na základě reálných situací z vlastní praxe.

Podnikatel vs. korporátní manažer

Studium MBA je vhodné nejen pro manažery z korporátního sektoru, ale i pro podnikatele, kteří hledají nové impulsy, přičemž trend se postupně přesouvá od obecných oborů ke specializovaným.

Prestižní škola Cambridge Business School nabízí hned 13 úzce profilovaných MBA programů. Komplexní pohled na všechny oblasti managementu přináší program Management a leadership. Pravidlům efektivní komunikace a osobního koučinku naučí Management Soft Skils. Jak proměnit plánované cíle v reálné výsledky a jak vytvořit účinnou strategii napoví Management a leadership. Pokud chcete nasměrovat svůj podnik nebo firmu k lepším hospodářským výsledkům, zvolte Finanční management, který je speciálně určený pro manažery a podnikatele z finanční sféry.

Vedle MBA je na Cambridge Business School možné studovat také program BBA (Bachelor of Business Administration) zaměřený na základní odbornou manažerskou přípravu nebo LLM (Master of Laws) se specializací na obchodní právo.

 Cambridge School

Kvalitní vzdělání & nové zkušenosti

Posluchači Cambridge Business School získají při studiu zkušenosti a informace, které mohou následně ihned využít ve své praxi. Lektoři se zaměřují na aktuální trendy ze světa obchodu, věnují se moderním strategickým způsobům řešení problémů a výuku pojímají především prakticky.

Lektorský tým tvoří respektovaní odborníci z renomovaných společností. Studiem tak získáte ceněné kontakty z byznysu, práva, veřejné správy a dalších strategických oblastí. Vztah mezi lektory a studenty je přitom založen na individuálním přístupu a vzájemném mentorování.

Studium přináší obohacující, nestranný pohled na řešení reálných záležitostí, které se týkají přímo pracovní kariéry studentů. Účastníci studia mohou v případě zájmu ve svých výstupech rozebírat příležitosti i překážky, se kterými se ve svém profesním životě sekávají. Absolventi tak během svého studia průběžně získávají cennou zpětnou vazbu, konzultují různorodé způsoby řešení problémů a mohou se inspirovat, jak postupovat v rozličných situacích, se kterými se během svého zaměstnání či podnikání vypořádávají.

Promoce

Flexibilita a nové kontakty

Výuka se flexibilně přizpůsobuje časovým možnostem studentů. Dvousemestrální studium trvá jeden rok a probíhá jak distančně (formou e-learningu), tak prezenčně na sobotních seminářích (4x ročně). Hlavním smyslem studia je aplikace nabytých znalostí v praxi.

V rámci studia MBA navážete mnoho nových kontaktů s ostatními studenty – manažery z oblasti obchodu, práva, marketingu, Human Resources a dalších oborů, které mohou být užitečné v budoucnu.

Studium se může zdát finančně náročné, nicméně investice se absolventům programu MBA vrací do dvou let, v některých případech i dříve. Více informací na: www.cambschool.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).