Menu Zavřít

Jak z MBA vytěžit maximum?

9. 10. 2017
Autor: Pavel Danyi

Přemýšlíte nad tím, jak svou kariéru posunout vpřed, Jakého školení či kurzu se zúčastnit? Anebo sázíte spíše na komplexnější a plnohodnotnější studium, které vám v dlouhodobém měřítku přinese více?

Pokud se aspoň trochu zajímáte o svou kariéru a osobní rozvoj, určitě jste si všimli všudypřítomných školení, kurzů, workshopů, seminářů či motivačních přednášek. O bohatou nabídku není nouze, a tak ti, kteří mají zájem o sebevzdělání, mají v dnešní době příležitostí víc než kdy dříve. Navzdory velké nabídce krátkodobějších kurzů existuje stále množství těch, kteří si raději zvolí dlouhodobé a zároveň náročnější studium. U nás se jedná hlavně o studium amerického programu MBA, který je jako na míru šitý hlavně pro manažery a vedoucí pracovníky v různých odvětvích.

Je pro vás MBA vhodné?

Začít se studiem MBA se vyplatí hlavně těm, kdo chtějí kariérně růst a načerpat znalosti, které využijí ve své praxi. Nemusí se ale nutně jednat pouze o ty, kteří už působí na manažerské pozici. Do studia MBA se můžou pustit jak čerství absolventi, tak i adepti například z technických pozic, kteří by se rádi uplatnili jako manažeři v budoucnu.

Minimum teorie, maximum praxe

Pokud chcete svou kariéru nastartovat nebo ji posunout na vyšší úroveň, budete na sobě zkrátka muset zapracovat. To znamená neustálé rozvíjení svých schopností a nabírání stále nových a relevantních vědomostí. V tom vám může pomoct právě studium MBA.

To, že během studia načerpáte teoretické znalosti, je samozřejmostí. Hlavní přínos MBA je ale právě v tom, že vám ukáže, jak tyto vědomosti uplatnit v praxi. Manažeři dennodenně čelí mnohým rozhodnutím a výzvám, hledají inovativní řešení anebo zavádějí nové postupy. Součástí studia MBA je proto vypracování a řešení různých modelových situací a případových studií, které se zaměřují na konkrétní případy z reálného manažerského života.

Takovýmto způsobem je studium MBA koncipováno na LIGS University. Studenti se učí na konkrétních případech, často právě ve svém oboru anebo dokonce v rámci svého zaměstnání. Díky tomu nabírají zkušenosti v manažerském myšlení, rozhodovacích procesech či ve funkčních manažerských postupech. Často se tak stává, že studenti o práci začnou přemýšlet úplně novým způsobem a rozšíří si komplexní pohled na danou oblast a problematiku.

Studium MBA z pohodlí domova

Studium MBA z obýváku nebo kanceláře? Ano, ani to už dnes není nemožné. Tento způsob studia nabízí zmíněná LIGS University, která svým studentům garantuje, že studium je 100% online a maximálně flexibilní. Co to znamená v praxi? To, že studovat můžete začít kdykoliv v průběhu roku a samotné studium absolvujete podle svého tempa a bez jakýchkoliv termínů. Sestavení studijního plánu – tedy výběr předmětů a specializace – je také výhradně na studentech. Všechno, co ke studiu potřebujete, je počítač s připojením na internet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).