Cílem Café Buddha v pražské Balbínově ulici je již osmým rokem uspokojit jazýčky těch, kteří se narodit raději v Asii. Nebo těch, kteří se asijského jídla a chutí Orientu nemohou nabažit.
Takových lidí je v české metropoli stále více, a proto má majitel se svým týmem stále napilno, aby ukojili jejich chutě a aby jídlo zažívalo po čase jistou variabilitu a lidé mohli do restaurace zavítat vždy na nějakou novinku. „Stálých zákazníků máme mnoho, hýčkáme si je, chodí na naše „klasiky“, ale vždy se nechají rádi překvapit něčím novým a málokterý z našich štamgastů chybí při zahájení našeho nového menu,“ dodává majitel a executive chef v jedné osobě Štěpán Návrat.
Onou novinkou je nové degustační menu majitele Štěpána Návrata a jeho kolegyně Sofie Smith. Nevíte kde se dobře najíst ? Tak co vyzkoušet právě Café Buddha v Balbínově nebo v Norské ulici ?
Ebi Tempura Summer Roll – jedná se o krevety prvotřídní kvality v tempuře, rýžový papír, salát, mango, avokádo, kaviár tobiko, sezamový mongo dresink, wasabi s togarashi dresinkem. O tomto pokrmu říká executive chef a majitel restaurace Štěpán Návrat: “Je to asi jedno z našich nejoblíbenějších jídel, přece jen krevety u dnešních strávníků dost “frčí”, recept je autentický, made by Sofie – mojí kuchařské guru a letité spolupracovnice”.
Homemade Pork Gyoza – tyto lahodné knedlíčky uchvátí nejen milovníky japonské kuchyně, ale troufám si říci, že „dostanou vážně všechny“, tvrdí Štěpán.
Tuna Carpaccio – tuňákové carpaccio. Klasika i italské kuchyně, avšak zde „okořeněná“ nádechem Asie.
Duck Gua Bao – úžasné a přitom lehké těsto naplněné kapsovitě směsí rozmanitou zeleninou a tím nejjemnějším kachním masem. „Takto podávaná kachna uspokojí vždy i ty, co primárně asijskou kuchyni odmítají, zkrátka zastánců tradiční české kuchyně. Zde nedostanou kachnu se zelím a knedlíky, ale spokojeni odchází úplně stejně a navíc bohatší o nové chutě a poznatky“, shrnuje Štěpán Návrat.
Singapore Chilli Crab – kdo někdy zavítal do Singapuru a ochutnal zde chilli kraba – místní pochoutku – může zažít v restauraci Café Buddha malé deja vu. Při ochutnání Singapore Chilli Crab z naší nabídky se rázem ocitnete v srdci singapurské metropole. „Singapore Chilli Crab byl prvním ze stálých pokrmů v naší nabídce, je to taková naše vlajková loď“, říká Štěpán.
Tuna and Salmon Tartare – tatarák z lososa a tuňáka.
Beef Rendang – jedná se o slavnostní pokrm indonéské kuchyně z hovězího masa, který bývá často podáván při svatbách nebo oslavách ukončení ramadánu. „Při jeho konzumaci si „odpočinete“ od surovin z moře a oceánu, žádné ryby ani mořské plody v něm nenajdete, což je u kuchyně jihovýchodní Asie ne zcela běžné“, vysvětluje Štěpán.
Cena menu je 940,- za osobu. Se skvělým jídlem se snoubí i výborné víno a tím je dle doporučení týmu Café Buddha Riesling von den Terrasen, Fink.