Menu Zavřít

Praha nabízí zimní sportování a nový informační portál

10. 12. 2017
Autor: Praha

I letos budou moci Pražané ve vánočním čase pro sportování využít některé z možností, které jim hlavní město tradičně nabízí. Na Letné je již otevřeno nové veřejné kluziště, bude se také konat velmi oblíbený Týden sportu zdarma. Škálu všech možných pohybových aktivit v metropoli pak prezentuje nový portál www.prahasportovni.eu.

Kluziště na Letné - se vstupem zdarma - o rozměrech 40 x 20 metrů je otevřeno každý den od 9 do 21 hodin a po setmění osvětleno. V rámci kluziště mohou návštěvníci shlédnout také výstavu sportovních fotografií z 25 velkých mezinárodních akcí, které se v letošním kalendářním roce na území hlavního města konaly. Během víkendů se zde také uskuteční mnoho kulturně-sportovních akcí. K dispozici Pražanům bude do 18. února 2018.

 Praha nabízí zimní sportování a nový informační portál

Velký zájem se každoročně očekává o akci Týden sportu zdarma. Ta je určena pro ty, kteří během svátků chtějí pohybem čelit náporu vánočních dobrot nebo si usnadnit novoroční předsevzetí a vyzkoušet si některý sport již v předstihu. Poslední týden v roce, od 25. 12 do 31. 12. si tedy budou Pražané moci užít oblíbené sporty nebo vyzkoušet zázemí či náčiní řady sportovišť a klubů. Registrace bude možná na stránkách prahasportovni.eu, kde bude k nahlédnutí i seznam všech zapojených subjektů. Loňský 9. ročník Týdne sportu zdarma přilákal přes 25 tisíc obyvatel metropole.

Nabídku nejen vánočních možností sportování, ale celou šíři sportovních aktivit v hlavním městě, shrnuje a prezentuje nový web www.prahasportovni.eu. Každý, kdo přemýšlí o sportovním vyžití ve svém okolí, má možnost do databáze nahlédnout a prozkoumat všechny možnosti. Sportovní fanoušci naleznou na webu i aktualizovaný kalendář sportovních akcí, včetně těch menších a lokálních.

„Na své si v Praze přijdou opět i běžkaři. V letošním roce pokračuje projekt Ski park Praha, který funguje od roku 2011. Dříve byl běžecký okruh na dostihovém závodišti v Chuchli, nyní se přesunul na klimaticky vhodnější Vypich, který má vyšší nadmořskou výšku a průměrná teplota je zde o 3 °C nižší. Okruh bude mít délku minimálně 1 kilometr - dle klimatických podmínek - a šířku 4 až 6 metrů. Výška umělého sněhu by měla být 40 až 50 centimetrů. Sníh se bude vyrábět přímo na místě. Při klimaticky příznivých dnech bude vrstva sněhu doplňována tak, aby bylo možno okruh využívat v co nejdelším časovém úseku,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek.

I v roce 2018 bude hlavní město Praha pokračovat v široké podpoře sportu a pohybových aktivit. Na sport je počítáno s částkou ve výši 641 698 800 korun, což představuje 1,2 % z celkového rozpočtu města.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).