Menu Zavřít

Prestižní Chapman MBA program na Anglo-americké vysoké škole v Praze

29. 7. 2013
Autor: Redakce

Anglo-americká vysoká škola (AAVŠ), sidlící nedaleko Karlova mostu, je nejstarší soukromá vysoká škola v České republice. Výuka probíhá v anglickém jazyce. Od svého založení v roce 1990 na AAVŠ studovali a studují posluchači z více než šesti desítek zemí celého světa. Od podzimu 2008 AAVŠ nabízí MBA program ve spolupráci s Argyros School of Business and Economics, Chapman University. Titul MBA je anglická zkratka pro Master of Business Administration.

Je to vysokoškolský studijní program, zaměřený na získání teoretických a praktických znalostí a dovedností potřebných k řízení podniku. V manažerské praxi je titul MBA globálně uznáván. Hlavním rozdílem mezi MBA a ostatními magisterskými programy je silné propojení s praxí, důraz na aplikaci a praktické využití znalostí. MBA studium je velmi vážené a zaměstnavateli uznávané. Studenti a zejména absolventi MBA zastávají často vedoucí pozice ve významných společnostech.

Chapman MBA program na AAVŠ je držitelem nejvyšší světové akreditace AACSB (The Association of Advanced Collegiate Schools of Business) a patří tak mezi pouhých 540 ekonomických škol na celém světě, které podobnou akreditaci získaly. Celý program AAVŠ nabízí za 430 000 Kč, tedy cenu odpovídající řádově 50% ceny identického programu, vyučovaného stejnými odborníky Chapman University ve Spojených státech. Takto významná sleva je výrazem strategického zájmu Chapman University na rozšíření své působnosti v Evropě.

Anglo-americká vysoká škola v Praze

MBA program na AAVŠ trvá 16 měsíců a výuka je organizována víkendovou formou a je založena na nejlepších anglo-amerických vzdělávacích tradicích: interaktivní práce v malém kolektivu, důraz se klade na aplikaci teorií na konkrétní příklady z praxe a na extenzivní zapojení účastníků do vyučovacího procesu. Program je rozdělen do 14 bloků, předmětů. Deset z nich je povinných, čtyři jsou volitelné. Program v rámci povinných předmětů pokrývá všechny důležité aspekty řízení podniku: finance, účetnictví, management, marketing, i strategické řízení. V rámci volitelných předmětů mají studenti možnost si program částečně přizpůsobit podle svých preferencí.

Část programu se může absolvovat v Chapman University v Kalifornii. Studenti mají nárok absolvovat tam jeden předmět za školné, které platí v ČR. Studenti, kteří mají zájem absolvovat v USA větší část studia, musí platit lokální školné.

Anglo-americká vysoká škola v Praze

MBA program studentům zajišťuje teoretické a praktické znalosti potřebné pro řízení firmy a je ideální pro lidi s alespoň minimální pracovní zkušeností, kteří se chtějí dále zdokonalit.

Více informací o MBA programu naleznete na www.praguemba.com.

Anglo-Americká vysoká škola
Lázeňská 4, 118 000 Praha 1
Tel.: +420 257 530 202
Fax: +420 257 532 911
admissions@aauni.edu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).