Menu Zavřít

Přístroj proti stresu, únavě a nespavosti vyvíjela i NASA

11. 6. 2018
Autor: Redakce

Takzvaný AVS přístroj je určen pro domácí použití, ale stále častěji se objevuje i v rukou lékařů. Jeho účinky jsou totiž výborné a dnes i potřebné. Základ této biotechnologie vznikl před 40 lety, kdy se na vývoji podílela i NASA, Pentagon a dva nositelé Nobelových cen. Největší rozmach zažívají AVS přístroje právě v posledních letech.

Takzvaný AVS přístroj je určen pro domácí použití, ale stále častěji se objevuje i v rukou lékařů. Jeho účinky jsou totiž výborné a dnes i potřebné. Základ této biotechnologie vznikl před 40 lety, kdy se na vývoji podílela i NASA, Pentagon a dva nositelé Nobelových cen. Největší rozmach zažívají AVS přístroje právě v posledních letech.

,,Trpěl jsem dlouhá léta nespavostí a musel bral prášky, protože nic jiného nezabíralo. Až jsem vyzkoušel AVS přístroj. Nespavost byla za dva týdny pryč! Spím teď normálně a hlavně jsem ráno odpočatý.“ popisuje pádesátiletý advokát Tomáš Tvrdík.
,,Takové výpovědi jsou celkem typické. AVS (audiovizuálně stimulační) přístroje jsou účinné, používáme je v našem středisku přes 20 let. V posledních letech trpí čím dál více lidí stresy, nespavostí, úzkostí, depresemi. Výhodnější je ale používat psychowalkman preventivně, aby k vyčerpání vůbec nedošlo.“ radí Prim. MUDr. Jan Cimický, CSc.

Jak relaxovat radí lékaři

Když se chcete zbavit únavy a stresu, tak běžný odpočinek u televize nestačí. Na řadu může přijít AVS přístroj, který rychle navodí hlubokou relaxaci. Relaxace s AVS přístrojem trvající několik minut je silná jako hodina či dvě dobrého spánku. AVS přístroj je navíc účinný i na řešení depresivních stavů, úzkostí, nespavosti. AVS přístroj dokáže urychlit učení navozením vyšší koncentrace, zmírní bolest nebo trému – stačí si spustit příslušný program. Dnešní AVS přístroje, jejichž předchůdcům se říkalo psychowalkmany, mívají kolem 30 programů – možností využití.

Jak se psychowalkman používá

AVS přístroj sestává z ovládací jednotky, ze sluchátek, kde uslyšíte zvuky nebo hudbu a ze speciálních brýlí, kde pulsují barevná světla. Nasadíte si brýle a sluchátka a impulsy změní frekvenci mozku a biorytmy organismu. Trpíte nespavostí? Na přístroji si zvolíte program ,,Rychlý spánek“ a světlo a zvuk změní změní nevhodnou rychlou aktivitu mozku na pomalou – navodí přirozenou spánkovou hladinu. AVS přístroj vlastně navozuje stavy, které jsou pro člověka přirozené, například odpočinek, ale zažívá je v malé hloubce, nebo málo často, nebo nepřichází v potřebnou dobu. Typické je to u nespavosti: nemůžete usnout, i když jste unaveni.

 psychowalkman

Vyzkoušení je snadné

AVS technologie je bezpečná, nemá vedlejší účinky, nehrozí závilost. Zdravotní omezení má minimální: AVS nemohou používat epileptici a schizofrenici. Jedinou nevýhodou tak zůstává vyšší pořizovací cena. Základní model stojí kolem 6000 Kč a celosvětově nejlepší Laxman Premium, který používá například herec George Clooney, bývalý fotbalista David Beckham nebo miliardář Richard Branson, pořídíte za 31.000 Kč.

Milan Gottwald, Olomouc, 34 let, finanční ředitel:

,,AVS přístroj jsem si pořídil pro výuku cizího jazyka. Učil jsem se několik let a vždy jsem dospěl do stádia, kdy mě učení přestalo bavit. Když jsem začal přístroj používat, vše se rázem změnilo. Před učením používám program, který mě na učení naladí a poté během učení používám program na zrychlené učení a vydržím u toho třeba 4hodiny v kuse, což bylo před tímto nemyslitelné. Začal jsem mít pocit, že můj mozek pracuje jako houba, kterou namočíte do vody a ta se nasaje. Zároveň jsem také začal používat programy, kdy se mozek povzbudí, ostří vnímání a stimuluje kreativní myšlení, tento program používám před důležitým jednáním a velmi se mi osvědčil. Věci, které se mi zdály složité a neřešitelné, byly najednou hračkou. Jsem velmi nedůvěřivý člověk, ale funkce AVS přístroje je doslova něčím nadpřirozeným. Můžu všem velice doporučit. Nikomu ho ale nevnucuji. Každý si na to musí přijít sám.“
Nejvíce autentických zkušeností uživatelů a lékařů najdete na webu odborného garanta pro ČR.

ing. Petr Kratochvíl

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).