Menu Zavřít

Rychlost je pro obnovu dat kritický faktor

17. 9. 2018
Autor: Acronis

V dnešním digitálním světě může výpadek informačního sytému či ztráta dat vést k nepříjemným následkům na podnikání. Zejména v rychloobrátkových odvětvích záleží nejen na pravidelném zálohování, ale také na rychlé obnově ztracených či nedostupných dat.

Například společnost KLIA, která se zabývá velkoobchodním dovozem květin a doplňkového sortimentu a následným prodejem a distribucí, využívala v rámci staršího systému i funkcionalitu zálohování. Nicméně jak proces zálohy, tak obnovy byl zdlouhavý a například kompletní obnova a zprovoznění serveru trvalo dva dny. Důvodem byl fakt, že systém dokázal zálohovat pouze vybrané soubory a v případě obnovy bylo nutné předtím znovu nainstalovat systém serveru a provést velké množství nastavení, což proces obnovy velmi prodlužuje.

Společnost se proto rozhodla své zálohovací řešení inovovat. Protože ve firmě již měli zkušenosti s osobním zálohováním Acronis, rozhodli se také pro podnikové řešení Acronis Backup, které umožňuje zálohovat kompletní obraz disků. V nejnovější verzi Acronis Backup 12.5 je rychlé a jednoduše použitelné zálohovací řešení pro všechna data, ať už jsou umístěna on-premise, ve vzdálených systémech, v soukromých nebo veřejných cloudech anebo na mobilních zařízeních. S ochranou proti ransomwaru, vylepšenou validací záloh a s blockchainovou autentizací záloh přes Acronis Notary, je dnes Acronis Backup 12.5 také tím nejspolehlivějším řešením na trhu.

 Kamion Klia

Jedním z hlavních přínosů nasazení ve společnosti KLIA je blesková záloha, tím pádem možnost zálohovat každou hodinu přírůstkově a jednou denně kompletní celý server. Tím je zajištěno, že v případě výpadku společnost neztratí prakticky žádná data, a je zajištěna maximální kontinuita provozu. Obnova dat probíhá rovněž velmi rychle - zákazník počítá, že s řešením Acronis Backup by kompletní server dokázal obnovit do cca 2 hodin, což je řádově méně než s předchozím řešením. Navíc využívá aktivní ochranu proti ransomwaru integrovanou v řešení Acronis Backup, která by v případě napadení dokázala šifrování zastavit v samotném zárodku.

„S funkcionalitou řešení Acronis Backup 12.5 jsme maximálně spokojeni, a to jak s průběhem pravidelných záloh, tak i s odezvou support centra společnosti Acronis. Řešení nám umožnilo významně urychlit procesy zálohování a obnovy, a zkrátit tak dobu případného výpadku na minimum, což je zejména v našem odvětví velmi důležité,“ řekl Lukáš Vilč, IT technik ze společnosti KLIA.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).