Menu Zavřít

Správná data po ruce? Bisnode zná řešení

18. 6. 2018
Autor: Bisnode Big Data Lab

Úspěch v podnikání dnes závisí především na tom, jestli máte správné informace ve správný čas. Ty mohou znamenat rozdíl mezi tím, jestli na trhu uspějete nebo jestli vaše firma zanikne. Většina společností však pracuje s nedostatečnými nebo neaktuálními daty a s nedokonalými nástroji. Co s tím?

Data patří mezi základní stavební kameny každého podniku. Dost často jsou to neúplné, neaktuální, duplicitní a nesprávné údaje z firemních CRM a databází. Na takových informacích nelze stavět správná obchodní rozhodnutí. Objem dat roste exponenciálně a v lidských sílách není databáze uhlídat, alespoň ne bez správných nástrojů a přístupů k externím zdrojům informací.

 Big Data

Bisnode Big Data Lab si umí s problematikou velkých dat poradit. Základem je spárování, aktualizace a pročistění firemní databáze. Bisnode dokáže párovat databáze klienta s globální databází Dun & Bradstreet, ve které se nachází přes 300 milionů subjektů z 220 zemí světa. Navíc zde probíhá přes 5 milionů aktualizací každý den. Tato rozsáhlá informační platforma využívá unikátní globální identifikátor DUNS number, který je unikátní pro každou firmu. Díky tomu je možné data nejenom vyčistit, ale i doplnit o chybějící informace a aplikovat na ně scoringové modely vyhodnocující rizikovost jednotlivých firem.

Párovací procedura probíhá automaticky, díky čemuž dokáže Bisnode pracovat s obrovským množstvím dat. Děje se v několika stupních, umí odstraňovat překlepy, a když neodhalí jednoznačné shody, následuje manuální čištění a párování dat. Takový proces se může uskutečnit jednorázově, na základě poptávky klienta, např. kvůli GDPR, nebo lze databáze aktualizovat pravidelně. Díky integraci API má firma stoprocentní záruku pravidelné aktualizace, zajištěn je také stejný formát dat ve všech firemních systémech. Bisnode nabízí rovněž pravidelný monitoring změn sledovaného portfolia. U zaniklých společností tak lze sledovat např. nástupnické firmy, existenci pohledávek, případně možnosti jejich uplatnění a další informace.

Více informací najdete na www.bisnode.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).