Menu Zavřít

Studium MBA jako zaměstnanecký benefit

25. 9. 2017
Autor: Pavel Danyi

Existuje mnoho různých benefitů, které může zaměstnavatel nabídnout. Investice do vzdělání patří mezi ty s rostoucí oblibou. Ať už se jedná o jazykové kurzy, certifikáty nebo studijní programy, vaši zaměstnanci jistě ocení, že aktivně přispíváte k jejich rozvoji. A co víc, zvyšování jejich kvalifikace se příznivě odrazí i na pracovních výsledcích, z čehož ve finále těží celá firma.

Pokud chcete tento benefit nabídnout svým vedoucím pracovníkům nebo těm, u kterých vidíte potenciál k růstu, pak zvažte studium MBA. MBA (Master of Business Administration) je profesní titul, o který mají zájem především manažeři na středních a vyšších stupních managementu, jelikož se jedná o studium výrazně orientované na praxi.

Studium při práci

Možná vás teď napadlo, jak bude váš zaměstnanec stíhat své pracovní povinnosti, a přitom docházet do školy. Určitě se už děsíte představy tolika zameškaných hodin! Nejste samozřejmě jediní, koho to napadlo, a proto existují školy, které nabízejí program MBA 100% online formou. Výhoda je nasnadě – student ke svému studiu potřebuje pouze zařízení s připojením k internetu a zbytek je na něm. Sám si volí délku svého studia, termíny zkoušek, a to vše, aniž by musel někam dojíždět. V České republice je průkopníkem v této oblasti americká LIGS University, která online programy MBA, MSc, DBA a PhD nabízí již více než jedenáct let.

Příliš inovativní?

Může se stát, že 100 % online studium je pro někoho až příliš inovativní. To je pochopitelné. Někdo by se mohl obávat, že nenajde potřebnou disciplínu, aby si veškeré studium organizoval sám. Někdo jiný zase preferuje osobní setkávání s lektory a dalšími studenty, aby si mohli navzájem vyměňovat jak zkušenosti, tak se podporovat ve studiu. I pro tyto zájemce má LIGS University řešení, a to v podobě programu Executive MBA, který je realizován formou distančního studia a při kterém se studijní skupiny setkávají během dvoudenních tutoriálů.

Studium MBA

Je načase jednat

Ať už vy nebo váš zaměstnanec upřednostňujete jakoukoliv z těchto forem studia, pravdou je, že výsledek povede ke spokojenosti vás obou. Kromě získání nových informací a prohloubení dosavadních vědomostí si váš zaměstnanec uvědomí, že mu důvěřujete, a že s ním počítáte i do budoucnosti. Toto je velmi důležité, jelikož spokojený zaměstnanec podává lepší výkony a má méně motivace hledat pracovní příležitosti jinde. Pokud si i přesto budete chtít loajalitu zaměstnance pojistit, není nic snazšího, než se s ním domluvit na dodatku ke smlouvě, ve kterém přislíbí svou působnost ve firmě na určité časové období.

Zaujala vás možnost nabídnout svým zaměstnancům studium MBA? Pak máte jedinečnou možnost využít snížené ceny školného, které právě teď LIGS University nabízí pro executive i online programy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).