Jedinečné prostředí hotelu Carlo IV na Senovážném náměstí
v Praze má další hvězdu. Tou je bezesporu rodák z Jeseníků Jan
Knedla, nový šéfkuchař, který pro hotelovou restauraci Inn Ox Lounge & Bar
navrhl a vytvořil unikátní menu. To nejlepší z menu představuje Chef’s
Table – výjimečná událost pro milovníky vysoké gastronomie: komponované
degustační menu, ve kterém Knedla zúročil svoje zkušenosti z michelinských
restaurací po celém světě.
Jan Knedla si vybírá to nejlepší z haute cuisine,
z moderních gastronomických trendů i z mimoevropských kuchyní, aby povýšil
každý pokrm na koncert pro všechny smysly.
Lásku k
vaření, respekt ke střídání ročních dob a tendenci využívat ty nejlepší
suroviny získal už v dětství v Litomyšli a Jeseníkách. Poměrně záhy se vydal do
světa vysoké gastronomie, zkušenosti nabíral v nejlepších restauracích po celém
světě. Velký vliv na jeho styl mělo působení v pražské michelinskou hvězdou
ověnčené restauraci Allegro, kde se učil od Andrey Accordiho a v londýnské
pobočce L‘Atelier nejslavnějšího šéfkuchaře světa Joëla Robuchona. Jeho
filosofii ovlivnila i práce v restauraci Amber hongkongského hotelu The
Landmark Mandarin Oriental.
Degustační večer v Inn Ox Lounge & Bar je
zážitek pro všechny smysly. Jednotlivé pokrmy jsou navrženy tak, aby harmonicky
ladily mezi sebou a současně každý z nich byl samostatným uměleckým dílem.
Knedla přistupuje k tvorbě menu holisticky: bere v potaz vyladěnost i těch
nejjemnějších nuancí chutí, ale současně i celou řadu dalších faktorů,
například strukturu, prezentaci na talíři a způsob, jakým pokrm nejlépe jíst.
Svoje pokrmy komponuje Jan Knedla z těch nejlepších
ingrediencí z celého světa. Pracuje i s takovými, s nimiž se v České republice
můžeme setkat jen výjimečně, jako třeba citrusové plody yuzu, nakládané
japonské švestky umeboshi nebo listy kafrové limety.
Mezi Knedlovými gastronomickými šperky mohou hosté ochutnat
třeba ceviche ze žlutoploutvéího tuňáka, dýňovou polévku s asijskými motivy,
mořského vlka se šampaňskou emulzí, mladé telecí s lilkem, topinambury,
švestkami umeboshi a černými lanýži a na závěr dezert, nazvaný Lískový ořech,
kompozici slaného karamelu, hořké čokolády a zmrzliny Baileys.
Exkluzivní zážitek je určen jak pro dvojice, ale je vhodný i
pro skupiny přátelů do dvanácti osob; lze volit mezi pěti a sedmichodovou
variantou a lze jej doplnit o párování s ojedinělými víny. Speciality Jana
Knedly můžete ochutnat i přes poledne, kdy se ve všední dny, kdy se podává buď
dvouchodové nebo tříchodové polední menu, kde si šéfkuchař testuje nové pokrmy.
Pro více informací o degustačním menu
https://www.facebook.com/events/191352542055301/
Rezervace: restaurant.carloiv@dahotels.com
Carlo IV hotel, Senovážné náměstí 13/991, Praha 1, www.dahotels.com