Menu Zavřít

Žijete na dluh?

6. 11. 2017
Autor: Online

O českých občanech je známo, že se půjčování nebojí. Mnoho průzkumů ukazuje, že si za celý rok vezme půjčku až 1/3 občanů České republiky. Po zaplacení všech závazků si poté půjčujeme opakovaně. Při sjednání této služby není pro mnoho žadatelů nejdůležitější cena, ale rychlost.

Nejpopulárnější je rychlá půjčka online. Naštěstí jsme už obezřetnější pří výběru úvěru a nenecháme se jen tak nachytat. Nejvíce se obáváme skrytých poplatků a sankcí za opožděné splacení.

Špatný odhad

Velmi častým problémem je, že špatně odhadneme výši částky, která je potřebná k zapůjčení. Pokud je tato suma příliš vysoká může se stát, že jsou splátky tak vysoké, že nás budou zatěžovat příliš. V opačném případě si lidé berou další úvěry, a přitom ten stávající dluh nemají ještě uhrazený. Na tento problém si dejte velký pozor a vždy důkladně zvažte pro a proti. Není žádnou ostudou poradit se s odborníkem.

Jaké úvěry nejčastěji vyhledáváme?

U těch krátkodobých je to půjčka bez příjmu, která většinou nepřesahuje hranici 10 000 Kč. Je po-chopitelné, že je tento úvěr v hledáčku lidí, kteří mají velmi nízké a nebo žádné příjmy. Například matky na mateřské dovolené, důchodci nebo lidé na sociálních dávkách. Ihned v závěsu je takzvaná půjčka bez registru, ta je určená problémovým klientům jenž mají negativní záznamy v bankovních či nebankovních registrech.

Na co si nejčastěji půjčujeme?

Drobná půjčka ihned je nejčastěji poskytována právě před výplatou. A na co ji nejčastěji použije-me? Především na nečekané výdaje typu rozbitého domácího spotřebiče a nebo na doplacení restů z minulého měsíce. Vyšší částky jsou použity na vylepšení bydlení a nebo na případnou rekonstrukci domu či bytu. Velmi častá je půjčka na dovolenou v zahraničí do destinací jako je Řecko, Itálie a nebo Španělsko. Období, kdy lidé nejčastěji žádají o peníze je před vánocemi a na začátku roku. Peníze jsou použity na dárky a zpříjemnění vánočních svátků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).