Menu Zavřít

Dozorčí rada DPP chce ukončit spolupráci s kontroverzním právníkem Hlínou

28. 1. 2019
Autor: DPP

Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes doporučila představenstvu revizi všech smluv s advokátní kanceláří HSP & Partners, v níž působí právník Květoslav Hlína. Rovněž doporučila ukončit spolupráci podniku s kanceláří. Advokátní kancelář v minulosti zastupovala společnost Agrofert.

“(Dozorčí rada) doporučila představenstvu revizi všech smluv uzavřených s advokátní kanceláří HSP a ukončení jejího působení v DPP. Je důvodné podezření, že pan Hlína ve stejném okamžiku zastupoval DPP i jeho dodavatele, kupříkladu společnost Huawei, která byla Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost vyhodnocena jako riziko z hlediska bezpečnosti státu,“ uvedl náměstek primátora a člen dozorčí rady DPP Petr Hlubuček (STAN).

Kancelář HSP & Partners vypracovala pro podnik například analýzu získání pozemků nutných pro stavbu trasy metra D.

Partnerem kanceláře je právě Květoslav Hlína. Na vliv právníka na chod podniku loni upozornil týdeník Euro. Hlína měl být například přítomen řady důležitých jednání. Dnes již bývalý generální ředitel podniku Martin Gillar v Hlínově kanceláři v minulosti působil jako koncipient. Podnik i Hlína odmítli, že by měl advokát v DPP vliv nad rámec právního poradenství.

DPP je největší městskou firmou, zaměstnává skoro 11 tisíc lidí. V Praze provozuje linky metra, tramvají, autobusů a lanové dráhy. Město dává na provoz podniku ročně více než 13 miliard korun.

 Květoslav Hlína Květoslav Hlína

Čtěte více o působení advokáta Hlíny:

Nový vládce Prahy? Advokát Hlína. Osedlal si DPP a vydělává miliony

 Pražské panorama

MMF24

Čtěte také, jak bývalý starosta Jeseníku a nový poslanec za hnutí ANO Adam Kalous vysvětluje, proč si jedenáctitisícové město objednalo zrovna u přerovského advokáta Květoslava Hlíny právní služby téměř za milion korun:

Další pohádkové zakázky advokáta Hlíny: „Známe se dlouho,“ říká exstarosta, který smlouvy podepsal

 Adam Kalous, poslanec ANO a bývalý starosta Jeseníku

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).